3 Sfaturi utile pentru stabilitate maxima – pe trotineta electrica si nu numai

Sunt pasionat de vehicule electrice. Mi-am cumparat o trotineta electrica si chiar daca tanjeam rau dupa o bicicleta electrica, incerc sa ma conving ca am facut cea mai buna alegere. De fapt, convins sunt din toate punctele de vedere iar azi o sa incerc sa fac o comparatie intre cele doua tipuri de e-vehicule raportandu-ma doar la modul de conducere si de manevrare.

Stabilitate

Cele mai multe trotinete au bateriile plasate in platforma de picioare. Stim cu totii ca bateriile sunt grele si amplasandu-le in acest loc, producatorul are in vedere echilibrarea centrului de greutate.

Cand vine vorba de stabilitate, cu cat centrul de greutate este mai jos cu atat mai bine. De asemenea, la trotineta intreaga constructie este joaca, cu exceptia ghidonului.

Toate acestea asigura o stabilitate excelenta si este destul de dificil sa cazi de pe trotineta – cu exceptia cazului in care iti propui sa faci niste salturi sau miscari iesite din comun.

Ok, poate ca exagerez putin. Bineinteles ca poti sa cazi si de pe trotineta. Eu de exemplu am cazut de pe scaun saptamana trecuta. Deci nimic nu e imposibil.

Dar cred ca ati prins ideea. Stabilitatea oferita de o trotineta electrica este vizibil mai buna decat cea oferita de o bicicleta elecrtrica. Uitati-va la un bicicliest – centrul sau de greutate este ridicat iar acest lucru are un impact urias asupra stabilitatii.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti cand vine vorba despre stabilitate:

1. presiunea in anvelope (daca este prea mare – vehiculul aluneca pe vreme de ploaie sau la viraje)

2. nu franati cand luati virajele

3. inclinati-va usor

Aceste trei sfaturi sunt valabile si pentru trotinete si pentru biciclete electrice, pentru motociclete si sootere. Nu veti da gres daca le urmati intocmai.