Avantajele unui tocător de crengi Rotakt

Un tocător de crengi prezintă mai multe avantaje deoarece oferă posibilitatea de a toca crengile și frunzele eliminate în urma toaletării arborilor și arbuștilor. Poți astfel să reduci într-o manieră sensibilă deșeurile acumulate în urma acestei proceduri. În cele ce urmează îți spunem de ce este bine să investești într-un astfel de utilaj.

Avantajele oferite de un tocător de crengi

Avantajele oferite de un tocător de crengi sunt relativ numeroase. Chiar dacă dispui la exterior de o suprafață mai mică, deșeurile vegetale sunt numeroase. În majoritatea din cazuri acestea ajung la groapa de gunoi. Cu toate acestea, există o soluție care oferă posibilitatea diminuării impactului economic și asupra mediului înconjurător legat în principal de transportul lor. Tocându-le, le poți în egală măsură recicla în mod util. Drept urmare, crengile au mai multe utilizări: pot fi utilizate pentru compost sau pentru mulcirea solului.

O gestionare eficientă a deșeurilor vegetale

Știi și tu acest lucru, numeroase activități efectuate în grădină presupun o cantitate importantă de deșeuri vegetale. Acest lucru este valabil în următoarele cazuri:

  • Întreținerea copacilor;
  • Toaletarea arborilor și arbuștilor;
  • Curățarea livezii;

Toate aceste deșeuri trebuiesc mai apoi evacuate, eliminate din grădină, necesită cel mai adesea mai multe drumuri la groapa de gunoi. Tocătorul de crengi te scutește de toate aceste drumuri. Cu alte cuvinte, te ajută să câștigi timp prețios. Tebuie să știi că, în zilele noastre, nu se recomandă arderea acestor deșeuri. Pentru a le transporta la groapa de gunoi trebuie să dispui de o remorcă sau de un vehicul adaptat.

Tocând crengile cu ajutorul tocatorului de crengi ROTAKT ROTC-7H, 100 MM vei scăpa de o mulțime de griji și de probleme și, un avantaj considerabil, le poți folosi în diferite moduri:

  • Le poți adăuga fără probleme la compost și să te folosești mai apoi de ele pentru fertilizarea solului;
  • Le poți folosi pentru mulcirea solului, acest lucru oferă un număr mare de avantaje: protejarea arbuștilor și florilor de frig, menținerea unui nivel adecvat de umiditate și evitarea dezvoltării rapide a buruienilor;

Datorită tocătorului de crengi solul tău este fertil și proaspăt. Devine o sursă de nutrienți atrăgătoare.

Cum alegi un tocător de crengi?

În alegerea tocătorului de crengi potrivit vei ține cont de următoarele criterii:

Rezistență și fiabilitate. De menționat este că principalii producători de tocătoare de crengi de pe piață propun modele robuste și fiabile, de calitate. Alegerea materialelor din care este conceput este esențială.

Alimentarea. Vei găsi două modele de tocătoare de crengi în funcție de puterea de alimentare:

  • Un tocător de crengi electric;
  • Un tocător de crengi pe benzină;

Puterea. Puterea este importantă atunci când alegi un tocător de crengi. O putere de aproximativ 2000W este potrivită pentru orice gospodărie. Cu cât puterea aparatului este mai mare, cu atât diametrul de tăiere și rapiditatea de execuție crește.

Dacă te afli în căutarea unui echipament performant pentru a-ți ușura munca în grădină la noi vei găsi tocătorul de crengi ideal pentru gospdodăria ta, dar și numeroase alte utilaje și produse importante într-o gospodărie.