Cat costa o bicicleta electrica? Dar o trotineta electrica?

Am inceput o pledoarie pro trotineta electrica si nu ma las asa usor. De aceea azi vreau sa merg pe acelasi fir si sa va arat ca e mai convenabil sa investesti intr-o trotineta electrica decat intr-o bicicleta electrica.

Pretul

Cu siguranta o sa fii de acord cu mine ca preturile la trotinete electrice este mai mic fata de cel pentru eBike. Sa fim sinceri – pentru cei mai multi dintre noi o bicicleta electrica inseamna multi bani… prea multi.

Daca acceptam ca vehiculele electrice ne pot transforma viata de zi cu zi, trebuie sa acceptam si faptul ca asta implica niste cheltuieli. Cand mi-am cumparat trotineta electrica mi-am dat seama de fapt ca fac economie. Cum? – o sa ma intrebi. Cum sa dai 2500 de lei si sa spui ca faci economie? Imediat am sa explic.

Pai, ca punct de plecare hai sa punem pe hartie toate cheltuielile ce tin de intregistrare, taxe, asigurari, combustibil, locuri de parcare, intretinere si cheltuieli neasteptate. Acum, comparati cu pretul unei trotinete electrice.

Si asta nu e tot.

Eu mi-am cumparat un model mai rasarit la 2500 de lei, dar trotinetele electrice incep de la 600- 700 de lei. Daca nu ai nevoie de mare lucru si acestea vor fi foarte ok. Ei bine, nu poti spune acelasi lucru despre o bicicleta electrica. Ca incepator vei fi nevoit sa investesti mai mult intr-o e-Bike.

Cu toate acestea, haideti sa vedem la ce ne putem astepta de la investitia pe care am facut-o?

– trotineta electrica are mai putine piese si este mai usor de intretinut

– bicicleta electrica este mai scumpa – daca alegi un model mai ieftin automat si componentele vor fi de calitate mai slaba – nu doar bateria, ci toate componentele – pedale, spite, anvelope, jante etc.

– chiar si asa nu te atepta ca fiecare componenta a unei biciclete electrice sa fi la fel de calitativa ca ceea ce intalnesti pe o trotineta electrica, pentru aceeasi suma de bani.

Logica e simpla: mai putine componente pe trotineta electrica inseamna ca aceeasti suma de bani a fost investita in alte scopuri. Ceea ce inseamna la fel ca producatorul poate oferi produse de inalta calitate.

Cat costa bicicletele electrice?

Modelele ca lumea trec bine de 7000 de lei. Iata cateva exemple:

Minunatia asta costa 33900 lei si este o Bicicleta electrica Bultaco, Autonimie 100 km, Viteza maxima 45 Km/h, Roti 24″, 9 Viteze.

Hai sa vedem ceva mai pamantesc totusi

Este un Pegas Camping Dinamic 7S, Pliabila, Roti 20″, 7 Viteze si costa 4500 de lei.

Este un E-TWOW Fat-Bike FB-250W la 5260 lei.

Pe langa acestea trotineta mea performanta de 2500 de lei e un vis frumos si mult mai accesibil.