Cum alegi o trotineta pentru copii

Copiii au o energie fantastica, care trebuie consumata in cele mai fumoase moduri. De asemenea, ei se plictisesc relativ repede de orice lucru nou, de aceea diversitatea mijloacelor de consumare a energiei trebuie sa fie mai mare. Nu trebuie sa investesti multi bani in jucariile copiilor, intrucat atunci cand va vrea o jucarie noua, o va lasa in urma pe cea veche.

Daca un carucior nu mai este de ajutor copilului, iar varsta acestuia permite achizitionarea unei trotinete, hai sa vedem cum poti alege o trotineta buna pentru acesta. Varietatea de pe piata este mare, vei gasi nu doar in magazinele fizice trotinete copii, dar si in cele online. Cateva modele ne sunt afisate pe lumeabebelusilor.ro. Preturile acestor trotinete difera, acestea fiind accesibile pentru o gama larga de bugeturi.

Varsta copilului reprezinta primul factor pe care sa il iei in considerare atunci cand alegi trotinete copii. Trotinetele sunt in functie de diferite categorii de varsta, astfel regasimꓽ

Pentru varsta intre 1 si 3 ani

Pentru aceasta varsta, recomandate sunt trotinete copii ce au 3 sau 4 roti. Siguranta copilului este cea mai importanta, de aceea recomandarea noastra este sa iei o trotineta care are 2 roti in fata si o roata in spate, astfel aceasta va avea o stabilitate ridicata, dar si o mai buna rezistenta.

Pentru varsta intre 3 si 5 ani

La aceasta varsta poti alege atat trotinete copii cu 3 roti, dar si cu 2 roti. Alegerea va fi in functie de stabilitatea pe care o are copilul tau.

Pentru varsta de peste 5 ani

Dupa aceasta varsta, copiii au deja o stabilitate si o coordonare mult mai buna a miscarilor. De aceea, alegerea cu privire la achizitionarea de trotinete copii, va fi mai usoara decat in cazul in care copilul este mai mic de 5 ani. In general, parintii opteaza pentru trotinete cu 2 roti, ce au un ghidon reglabil pentru inaltime.

Inaltimea copilului

Atunci cand vrei sa cumperi trotinete copii, este important sa acorzi atentie si inaltimii pe care o are copilului. Reglarea trotinetei in functie de inaltime este esentiala pentru confortul copilului, dar si pentru sustinerea unei pozitii corecte a corpului.

Greutatea copilului

Pe langa criteriul varstei, greutatea copilului va influenta alegerea in materie de trotinete copii. Exista cazuri in care unii copii sunt mult mai dezvoltati din punct de vedere fizic decat altii de varsta lui. De aceea trebuie sa fim atenti si la greutatea pe care o are copilul, nu doar la varsta. Poate un copil de 3 ani va semana la greutate cu un copil de 6 ani, iar in cazul acesta, pentru alegerea trotinetei, ne ghidam in functie de greutatea pe are o are copilul.

Manevrabilitatea trotinetei

Este direct proportionala cu rotile, cu ghidonul, dar si cu abilitatile de manevrare pe care copilul le are. La copiii mai mici, este mai dificil de manevrat un ghidon, in cazul acesta, ei se vor folosi de propria greutate pentru a face viraje. Copiii mai mari au deja capacitatea de a se descurca cu un ghidon.

Plierea trotinetei

Reprezinta un factor pe care sa il iei in considerare atunci cand ai un spatiu limitat de depozitare. Cele mai multe trotinete au avanatajul de a se plia, astfel o poti depozita mai usor. Plierea trotinetei este de mare folos si in situatiile in care mergem cu copilul in vizita la bunici sau in alte vacante in care copilul va vrea sa isi ia trotineta cu el.

Speram ca ti-am fost de ajutor cu micul nostru ghid de alegere al trotinetelor pentru copii. Din fericire, avem la dispozitie multe modele din care putem alege, acestea fiind disponibile pentru o gama mare de bugeturi. Ia-l si pe cel mic atunci cand mergi sa ii cumperi o trotineta, asa iti va fi mult mai usor sa alegi cea mai buna trotineta pentru acesta.