Cum arata un telefon foarte bun pentru gaming mobile?

In autobuz, in metrou sau intr-o sala de asteptare, ca sa-ti omori timpul scoti telefonul din buzuar si incepi sa joci. Totul se intampla aproape automat. Dar oare cum arata un telefon foarte bun pentru gaming mobile?

Detaliez mai jos criteriile, precum si telefonul care intruneste calificarile de a fi foarte bun pentru jocuri.

1. Dimensiunea ecranului.

Cred ca e ai mult decat evidenta. Pentru ca cea mai importanta parte dintr-un joc este calitatea vizuala, ecranul are un rol esential. Dimensiunea ecranului este strans legata de cum arata un joc bun. iPhone XS Max are un ecran care masoara 6.5 inch, ceva mai bun decat Samsung Galaxy Note 9 care are 6.4 inch.

2. Rezolutia.

Este adevaratul indicator de calitate pentru afisarea ecranului. Informatiile despre rezolutie indica numarul de pixeli (puncte) care alcatuiesc intregule cran. Atat iPhone XS Max cat si Samsung Galaxy Note 9 au de exemplu aceeasi rezolutie de 2960 x 1440. Chiar daca dimensiunile sunt cam aceleasi, programatorii aplicatiilor iOS se concentreaza de ceva timp pe furnizarea de imagini superioare din punct de vedere calitativ in redarea jocurilor.

3. RAM.

Pentru a fi un telefon sa fie bun pentru jocuri se recomanda sa fie dotat cu 6 sau 8 GB RAM. 4 GB incepe a nu mai fie suficient, cu exceptia cazurilor in care vorbim despre cele mai simple jocuri cu bilute.

4. Procesor.

Iata un element care face diferenta intre virtual si realitatea. De exemplu iPhone XS Max are un procesor puternic cu cip Bionic A12, model care a depasit varianta anterioara (A11) cu 60%. A12 lucreaza cu 6.9 miliarde de tranzistori. Avand aceasta viteza superioara de procesare, A12 a depasit performantele procesorului Samsung Snapdragon in teste.

5. Capacitatea de stocare.

64.256/ 512 GB pot fi suficiente pentru ca un telefon sa faca fata oricaror nevoi de date care apar in jocurile pe telefon.

6. Baterie.

Cu cat bateria tine mai mult cu atat mai bine mai ales ca unele jocuri sunt mai consumatoare. Evident ca nu-ti doresti sa ramai fara baterie la telefon din cauza ca ai sarit calul si ai jucat prea mult in drum spre job.

Voi obisnuiti sa va jucati pe telefon? Aveti un joc preferat?

Imagini pentru mobile gaming