Cum e cu intretinerea periodica la e-Bike si la trotineta electrica?

Intretinere periodica

Iata inca un exemplu de a avea mai putina bataie de cap si de a petrece mai putin timp cu reparatiile si mai mult timp folosind cu adevarat vehicului electric.

Cum?

Alegand trotineta electrica in detrimentul bicicletei electrice.

O sa explic imediat cum sta treaba.

Trotineta electrica are mai putine componente si lucruri de care poti sa te ocupi in cel mai scurt timp.

Hai sa ne uitam la cei pasionati de vehicule electrice. Cat timp sunt dispusi sa investeasca (iroseasca) pe pregatirea unui vehicul? Ca si mine, nu le place sa se gandeasca la 15 lucruri diferite. O bicicleta electrica are mai multe componente care necesita intretinere, spre deosebire de o trotineta electrica.

Imagini pentru repair ebike versus scooter

Cu alte cuvinte, cand am ales sa-mi iau trotineta electrica si nu bicicleta electrica m-am gandit la urmatoarele lucruri:

– mai putine componente si mai putine dureri de cap pe viitor

– la trotineta as putea repara cateva probleme simple (dar mecanismul de la bicicleta este ceva mai complicat)

Sunteti de acord?

Mai putine componente – mai putina bataie de cap

Stop. Nu vreau sa crezi ca sunt total impotriva bicicletelor electrice. Departe de mine acest lucru. Ele sunt minunate, practice, se conduc usor.

Totusi daca si tu ai o bicicleta obisnuita (nu una electrica) poti sa confirmi un lucru: timpul necesar pentru mentinerea functionarii sale corecte este obligatoriu. Din cand in cand trebuie sa centrezi rotine, sa degresezi lantul, sa o ungi cu ulei, sa te ocup de schimbatorul de viteze etc. De fapt acest schimbator de viteze poate fi un adevarat cosmar, cu exceptia cazului in care nu investesti serios in cea mai buna calitate… iar acest lucru o sa te lase cu portofelul mai gol. Chiar si asa, fa-o fara regrete. Nu e nimic mai frustrant decat un mecanism vechi, greoi de schimbator de viteze.

Ce apreciez eu in schimb la trotinetele electrice este SIMPLITATEA: doua roti, o platforma si un ghidon. Punct. Ce masinarie, dom’le! Si cred ca merita sa investesti intr-una ceva mai performanta, chiar daca e mai scumpa. Eu am ales una de 2500 de lei si sunt multumit de alegere, desi calitatea o sa se vada si in timp (eu o am de foarte putina vreme).

Daca vorbim despre fiabilitate si putere, aceste lucruri vor conta.

Do It Yourself

Exista cativa oameni carora le place sa repare tot felul de lucruri – sa repare, sa se ocupe de intretinerea lucrurilor si in general sa le puna pe toate la locul lor asa cum se cuvine. Si acum nu conteaza daca vorbim de biciclete, trotinete, masini sau altceva.

Pot spune cu mandrie ca fac parte din acest grup. Daca si tu esti la fel asculta cu atentie:

Trotinetele electrice au un design minimalist si acest lucru ne permite sa investim putin timp si putin efort in mentinerea lor. Poate ca o sa se gaseasca cineva sa ne intrebe care e rostul sa ne chinuim si sa ne murdarim mainile?

Acesti oameni care nu inteleg acum, nu vor intelege niciodata.

In fine, nu conteaza cine iti repara trotineta. Cel mai important lucru este sa nu fie vorba despre o munca obositoare – ci doar lucruri simple si pasi mici. Asta este vestea buna pentru cei care inteleg ca e mai bine sa-si cumpere trotineta electrica decat e-bike. Un set de chei si surubelnite – asta e tot ce iti trebuie pentru o trotineta electrica. In schimb daca ai o bicicleta electrica pregateste-te sa te inarmezi cu multe chei speciale.