Cum il poti invata pe cel mic sa mearga?

Primii pasi din viata unui copil sunt cei mai dificili, deoarece acesta nu prezinta un sistem dezvoltat astfel incat sa sustina intreaga greutate a corpului. De cele mai multe ori, poate fi frustrant atat pentru parinti, cat si pentru cei mici.

Totusi, pentru a face tranzitia de la tarat la mers, parintii trebuie sa se ocupe de buna dezvoltare a sistemului locomotor. Exercitiile zilnice nu ar trebui sa lipseasca, iar diferite obiecte care antreneaza muschii bebelusului pot fi mai utile decat ai crede.

Asadar, pentru a imbina joaca cu utilul, tot ceea ce trebuie sa faci este sa investesti in diferite obiecte care il pot invata pe cel mic cum sa paseasca.

Exista o gama variata de jucarii pentru copii pe care le poti cumpara pentru copii astfel incat acestia sa isi petreaca timpul afara cat mai mult. Alege jucariile potrivite si cel mic nu va mai dori sa intre in casa si va uita de telefon sau de tableta si desenele animate la TV.

Printre acestea se numara:

Masinutele

Masinutele sunt extrem de utile, datorita faptlui ca antreneaza atat organismul, cat si imaginatia celui mic. De cele mai multe ori, parintii folosesc masinute fara pedale pentru a ii invata pe cei mici cum sa paseasca.

Aceste produse prezinta un design minimalist si simplu, avand forma unei masinute simple cu un scaun confectionat din materiale confortabile. Intreaga masinuta este confectionata din componente dure, care nu se vor deteriora in urma lovirii sau trantirii.

Masinutele fara pedale sunt sigure pentru cei mici, datorita faptului ca toate componentele si accesoriile prezinta dimensiuni considerabile si nu se vor desprinde de pe suprafata produsului. Asadar, nu va exista riscul de inhalare sau inecare.

Folosind acest produs, copilul tau isi va putea dezvolta muscultaura membrelor inferioare mult mai rapid si armonios, deoarece bebelusul va invata cum sa paseasca in mod corect. Acest lucru este datorat faptului ca masinuta se poate deplasa doar daca cel mic va merge.

Premergatoarele

Premergatoarele clasice reprezinta o alta modalitate de a il invata pe cel mic cum sa mearga corect. Acestea au diferite forme, iar cea mai uzuala este cea rotunda, care se aseamana cu o masuta.

In mijlocul acesteia exsita un orificiu special, unde copilul poate sta. Sistemul de prindere este realizat din curele, asemanatoare cu cele ale scaunelor auto. Astfel, copilul tau poate folosi acest produs in siguranta, fara a exista riscul de accidentare.

La baza premergatorului exista un set de rotite confectionate din materiale dure si rezistente, care nu vor derapa pe suprafetele lucioase. Modul de a pune sistemul in functiune este prin mers. Asadar, daca cel mic vrea sa se deplaseze dintr-un punct in altul, va trebui sa invete cum sa paseasca.

Exercitiile fizice

Exista copii care nu se acomodeaza cu premergatoarele. In cazul acestora, exercitiile fizice pot potrivite, astfel incat copilul tau sa se poata dezvolta armonios.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa masezi zona, pentru a activa circulatia periferica, iar ulterior, vei putea misca membrele inferioare, mimand mersul. In acest mod nu doar musculatura se va putea dezvolta, cat si articulatiile celui mic.

De altfel, vei putea tine copilul in pozitie drepti, iar ulterior, acesta isi va misca singur piciorusele. Treptat, copilul va putea invata singur cum sa isi mentina pozitia si, totodata, cum sa faca primii pasi.

Totusi, aceasta tehnica necesita rabdare, iar in decursul a catorva luni se vor putea observa primele semne ale evolutiei celui mic.

Recomandarea noastra este sa tii cont de faptul ca jucariile pe care le cumperi sa fie de cea mai buna calitate si sa fie sigure pentru copilul tau.