Cum poti alege cea mai buna masa de tenis?

Tenisul de masa poate constutui o buna alegere de a petrece timpul liber alaturi de prieteni sau familie si de a avea o activitate amuzanta alaturi de acestia.

Daca iti place acest joc si iti doresti sa il practici mai des fara sa fi nevoit sa mergi in salile special amenajate pentru asa ceva, atunci poti opta sa iti cumperi o masa pentru tenis si accesoriile necesare acestui sport distractiv.

Tenisul de masa este o activitate distractiva si cel mai bun dintre toate este de asemenea, un sport care are tot felul de beneficii: fizice, mentale si emotionale. Pentru a juca tenis de masa ai nevoie in primul rand de masa pe care joci.

Este dovedit de exemplu, ca ping pong-ul dezvolta acuitate mentala, ca imbunatateste reflexele datorita miscarii rapide si pe distante scurte, ca imbunatateste miscarile musculare groase si fine, perfectioneaza coordonarea mana-ochi si stimuleaza de asemenea vigilenta mentala, concentrarea si strategia tactica.

Cum alegi o masa de tenis?

Practic, o masa de ping pong este o suprafata care este folosita pentru a juca tenis de masa. Este o piesa de mobilier care are un top plat neted, care este de obicei sustinut de unul sau mai multe picioare verticale. Cand alegi sa cumperi o masa de tenis, trebuie sa tii cont de anumite aspecte si anume:

Materiale

Tablele de tenis de masa sunt de obicei realizate din placaj, placi aglomerate, plastic, metal, beton sau fibra de sticla si pot varia in grosime.

Materialele sunt in general standard pentru astfel de mese, insa va trebui totusi sa fii atent atunci cand alegi pentru ca este posibil sa gasesti si mese ceva mai ieftine, din materiale de slaba calitate.

Ceea ce este important de retinut despre tenisul de masa este ca acesta nu poate fi jucat fara masa, asa cum se intampla la tenis de camp, unde poti juca si in curte, nu ai neaparat nevoie de teren.

Deci alegand cea mai buna masa, din materiale durabile, nu faci altceva decat sa te asiguri ca ai pe ce sa te joci mult timp de acum in colo.

Tenis de masa pliabila, cu roti

Daca ai de gand sa pastrezi masa permanent intr-un singur loc, acest punct nu este atat de semnificativ, dar daca intentionezi sa o impachetezi si sa o depozitezi frecvent, atunci vei dori ceva usor de mutat, de preferinta un model pliabil care poate fi manevrat de o singura persoana, cu roti care permit sa o misti cu usurinta.

Toate mesele bune cu role au frane pentru a impiedica miscarea mesei atunci cand este utilizata.

Grosimea mesei de tenis

Unii jucatori recomanda cumpararea de mese cu suprafete groase de cativa cm, argumentand ca aceste placi dau o saritura buna a mingii.

Cu toate acestea, daca nu esti un jucator amator, poti fi putin mai flexibil cu aceste masuri.

Masa de tenis cu picioare robuste

Asigura-te ca masa de tenis pe care o cumperi are picioare bune, puternice. O alta caracteristica buna de retinut sunt nivelatoarele picioarelor din partea de jos, deoarece sunt utile atunci cand podeaua pe care joci, nu este la nivel.

Cumpara o masa de tenis rezistenta si care are dimensiunile potrivite pentru a te putea juca. In felul acesta iti va fi mult mai usor sa obtii rezultatele dorite si sa te distrezi, fara ca suprafata mesei sa se deterioreze si sa agate mingea sau sa iti produca alte neajunsuri in timpul jocului.

In functie de tipul e tenis pe care il practici, alege produse din linkurile de mai sus si bucura-te de avantajele calitatii acestora.