Filmele astea sunt excelente pentru Craciun (partea a doua)

V-am promis o lista extinsa cu cele mai frumoase si potrivite filme de Craciun, asa ca azi mergem mai departe cu inca 5 povesti speciale.

 

  1. „O poveste de Craciun” (1983)

Filmul asta chiar ca este vechi (mai batran decat mine), dar merita macar o mica atentie. Povestea il are in centru pe Ralphie care isi doreste o pusca de Craciun. Filmul se inscrie pe lista iubitorilor de filme clasice, „oldies but goldies”.

  1. „The Polar Express” (2004)

Iata un film minunat pe care il recomand din toti rarunchii mai ales pentru tineri si copii, nostalgici si iubitori de fantastic (de vazut in familie sau impreuna cu copii, nepotii, stranepotii etc). Povestea inspirata din cartea cu acelasi nume este despre un pusti care conduce un tren magic spre Polul Nord in Ajunul Craciunului.

  1. „Miracolul de pe strada 34” (1994)

Chiar daca este mai vechi, acest film ramane pe lista preferintelor mele de Craciun. Exista cateva filme bune care te fac sa crezi in Mos Craciun, iar „Miracolul de pe strada 34” este cu siguranta unul din ele. Nu este atat de siropos, ci devine din ce in ce mai bun pe masura ce il vizionezi in fiecare an de Craciun. Daca inca nu ati vazut acest remake al clasicului film din 1940 despre o fetita care incearca sa o convinga pe mama sa ca Mos Craciun este adevarat, incepeti de anul acesta.

  1. „The Holliday” (2006)

Filmul asta este impanzit de actori si acrite cu nume grele in cinematografie – Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet si Jack Black. Adaugati la acest lucru o combinatie perfecta intre o poveste sentimentala si distractiva pentru a obtine un produs demn de vizionat in zilele reci ale Craciunului, ghemuiti in fata tv-ului si liber la odihna.

  1. „A Christmas Carol” (2009)

Iata inca un film care nu trebuie sa lipseasca de pe lista celor mai frumoase pelicule de (re)vazut de Craciun. Este o poveste epica avand in centru 3 fantome si incercarea de a gasi adevaratul sens al Craciunului. Cu siguranta este pelicula clasica ce iti va reaminti ce conteaza cu adevarat in viata. Si ce moment mai potrivit pentru acest lucru, decat Albul Craciun? Filmul inspirat din povestea lui Charles Dickens este animat 3D si il are ca actor principal pe Jim Carrey in rolul lui Ebenezer Scrooge. Iata filmul perfect pentru a patrunde cu tot sufletul in atmosfera Craciunului.