Help! Unde mai gasesc un meserias bun?

Am auzit eu bine ca 7 milioane de romani au parasit tara asemenea pasarilor calatoare si au migrat spre meleaguri mai bune. Dar totusi, au luat cu ei tot meseriasii buni?

Mi se pare mie sau exista o penurie uriasa de meseriasi. Am prieteni si cunoscuti care locuiesc la casa ori la bloc – toata lumea se plange de acelasi lucru. Nu exista meseriasi. Vrei sa schimbi tocul la usa, ai nevoie de un instalator, ti s-a spart vreo teava, ai probleme cu clanta de la intrare, vrei sa zugravesti un perete sau sa schimbi o priza …. poti sa vrei multe ca nu are cine sa ti le faca asa, ca la carte.  Meseriasii buni ori s-au ascuns, ori s-au reprofilat.

 

E mai usor sa cauti un programator sa-ti faca un site, decat un meserias sa-ti repare apa. Ce lucru!!  Meseriasii adevarati sunt extrem de rari.

Am avut si ca tot omu’ la un moment dat nevoie de un meserias sa-mi repare electrica pentru ca imi facea probleme. Vreo 3 sau 4 meseriasi s-au perindat prin casa mea, fiecare cu o alta varianta si lasandu-ma oarecum in acelasi stadiu (in conditiile in care i-am platit pe fiecare). Intr-un final am dat peste un prieten, care avea un prieten, al carui prieten era electrician. A venit si domnul acesta si din fericire problema mea s-a sfarsit cu bine.

Dar am ramas cu un gust amar in ceea ce priveste meseriasii. In primul rand ca e greu sa-i gasesti, in al doilea rand ca nu stii daca sunt buni. La noi pe scara exista povesti interminabile cu instalatori care au incercat tot felul de carpeli ca sa rezolve nu stiu ce problema. Ca sa nu mai vorbim despre costul interventiilor.

Si pentru ca niciodata o problema nu vine singura, urmatoarea reparatie pe lista mea trebuie facuta la chiuveta de la baie. Acum incotro sa o iau? Nu am niciun prieten, care sa aiba un prieten, la randul sau prieten cu vreun instalator.

Voi aveti povesti amuzante cu si despre meseriasi, desigur traite pe propria piele?