Imi era doooor de Queen! BOHEMIAN RHAPSODY – un film de vazut si trait

BOHEMIAN RHAPSODY sau nostalgic dupa Queen?

Exista o scena in BOHEMIAN RHAPSODY, noua biografie a cantaretului Freddie Mercury, in care Freddie si trupa sa explica faptul ca nu vor ca muzica lor sa devina formala sau conventionala. Ei bine, cu siguranta muzica lor nu a fost asa, dar filmul urmeaza un astfel de fir. Asta nu inseamna ca nu este amuzant. Ba chiar foarte amuzant pe alocuri, la fel cum este atunci cand urci pe scena la un karaoke si trebuie sa canti Queen. Filmul scoate la suprafata puterea personalitatii pure, carisma performantei energetice a lui Rami Males in rolul lui Freddie Mercury si prospetimea muzicii lui Queen. Niciun alt roman dedicat trupei nu a reusit aceasta performanta.

Rapsodia Boemiei s-a bazat intotdeauna pe cineva cu personalitate, capabil sa-l interpreteze pe Freddie Mercury, iar Rami Malek reuseste in mod uimitor sa duca la bun sfarsit aceasta sarcina, capturand magnetismul interpretului. Offstage, amestecul sau constant de vulnerabilitate si incredere in sine il tine pe privitor in alerta fata de personajul lui Freddie. Criticii se asteapta ca Malek sa castige multe premii datorita performantei din acesta pelicula.

Malek este sprijinit de Gwilym Lee in rolul lui Brian May, Ben Hardy in locul lui Roger Taylor si Joe Mazello in rolul lui John Deacon. Exista o multime de momente pline de umor, chiar daca aceste personaje sunt mai mult miniaturizate.

BOHEMIAN RHAPSODY este o pelicula amuzanta, dar total superficiala, incercand sa mearga la sigur, decat sa indrazneasca prea mult sa trateze subiectul in profunzime. In cele din urma, filmul se bazeaza pe magnetismul portretului lui Rami Malek care il interpreteaza pe Freddie Mercury si pe muzica bombastica, atat de indragita a lui Queen. Filmul nu sapa atat de adanc in viata lui Freddie Mercury. Se concentreaza mai degraba asupra modului in care el a facut muzica si nu pe aprofundarea relatiilor sale personale.

Va place Queen?