Lustra LED – Cum să o alegi

Lustra LED aduce glamour și eleganță acasă, deoarece lustrele nu sunt folosite doar ca sursă de lumină, ci și în scopuri de design. Lustra cu LED-uri albe calde, cu mai multe corpuri este ideală pentru interior.  lustrele LED oferă avantaje enorme față de becurile cu incandescență și lămpile cu economie de energie deoarece LED-urile consumă mult mai puțină energie electrică – de până la 6 ori mai puțin decât un bec convențional si au o durată de viață semnificativ mai mare, de până la 50.000 de ore.

Factorul de sănătate nu trebuie subestimat, deoarece LED – urile nu conțin mercur sau substanțe nocive si respecta ritmul circadian al omului. Acest lucru inseamna ca o lustra led cu telecomanda poate avea temperatura de culoare potrivita cu lumina soarelui . Spre deosebire de becurile cu economie de energie, LED-urile nu au întârziere la pornire. Niciun alt corp de iluminat, în afară de lustră, nu străluceşte atât de frumos și nu umple camerele cu o eleganță atât de impunătoare.

Ce dimensiune ar trebui să aibă lustra LED?

Gama larga de lustre led iti da posibilitatea de a alege dimensiunea, culoarea si design-ul care se potriveste incaperii tale. In functie de destinatie, dormitor, bucatarie sau living trebuie ales fluxul luminos al lustrei. Fluxul luminos necesar depinde de:

  • Dimensiunea camerei
  • Culori reprezentate în cameră (pereții întunecați reflectă mai slab lumina)
  • Luminozitatea dorită.

O lustra clasica cu 3 brate si becuri incandescente de 100W avea 4800 lumeni iar o lustra cu 5 brate si becuri incandescente avea 8000 lumeni. Acum iti poti allege o lustra moderna, cu 8000 lumeni care sa consume doar 80-100W in loc de 500W.

Inaltimea potrivita de montaj pentru o lustra LED suspendata

Datorita montajului din centru incaperilor, lustra LED este in centru atentiei si iti defineste incaperea. Prin urmare, atunci când este montata deasupra unei mese, distanța ar trebui să fie de aproximativ 80-100 cm între marginea inferioară a lustrei și suprafața mesei. Pe de altă parte, lustra ar trebui să fie suspendata în cameră la o înălțime suficientă, astfel încât, să poți sta confortabil dedesubt și să poți circula fără să incomodeze. Este necesară o anumită lungime a pendulului pentru efectul optim al lustrei LED. Camerele înalte sunt, prin urmare, ideale pentru lustre mari, impunătoare. Pentru plafoanele joase, suspensia ar trebui scurtată la minimum.

Lustra LED ca sursă de lumină pentru încăperi

Vremurile în care lumânările cu ceară  împodobeau candelabrele au apus demult precum si momentele în care trebuia să te bazezi doar pe becuri incandescente pentru candelabru fără nicio alta alternativă. Lustrele de astăzi pot fi echipate cu LED-uri care combină avantajele tehnologiei moderne , designul si eficienta energetica. În ciuda luminozității mari a lustrelor LED, acestea generează mult mai puțină căldură, față de lămpile cu halogen sau cu incandescență.

Modelele de lustre LED sunt o pasiune pentru clasic și lux, minimalism și modernitate. Opțiunile sunt multe și toată lumea poate să aleagă opțiunea potrivită pentru sine. Practic, sarcina principală a lustrei LED, este de a face lumină. Un astfel de element luminos poate fi instalat în dormitor, pe hol, în sufragerie. Indiferent de înălțimea tavanului, important este să sublinieze zona camerei care este proiectată pentru lustre LED. De asemenea, pot avea forma unui inel, bilă, stea, lotus vortex potrivite pentru tavanele întinse mate și lucioase. Modelele de lustre LED aparțin categoriei de produse de iluminat pentru încăperi de diferite tipuri și dimensiuni.