Scaunele de birou-semnificatiile culorilor. Ce semnifica culoarea alba a scaunului?

Sunteti in cautarea unui scaun de birou care sa se potriveasca bine cu mediul de lucru? Sau poate va doriti o anumita culoare, dar nu stiti exact care si cu ce se va potrivi? Mai jos am detaliat semnificatia fiecarei culori a scaunului, un lucru interesant de stiut.

Culorile scaunelor de birou nu sunt doar optiuni de personalizare. Ele pot avea o semnificatie mai profunda, care se intoarce adesea la modul in care oamenii interactioneaza cu lumea inconjuratoare. De exemplu, culorile naturale pot oferi un plus de confort, deoarece este mult mai usor pentru ochi sa se adapteze la aceste culori neutre.

Multe scaune birou vin in culori care imita de fapt lemnul natural. Dar chiar si culorile naturale pot veni in multe variatii. Lemnul natural are o deschidere destul de mare a paletarului, asa ca aveti de unde sa alegeti.

Combinatiile de culori au un anumit rol in functie de tipul de afacere. De exemplu, centrele medicale folosesc adesea culori relaxante, cum ar fi alb sau albastru, pentru a ajuta pacientii sa se destinda. De asemenea, specialistii recomanda asocierea albastrului cu alte culori pentru a evita crearea unui mediu care poate fi perceput ca fiind rece.

          In alte medii care se caracterizeaza prin intalniri formale, sunt recomandate diferite nuante de gri sau maro. Cabinetele de avocatura pot fi un bun exemplu in acest sens.

 

Iata cateva exemple de ceea ce semnifica scaunele in functie de culoarea acestora.

  • Scaun birou alb

Scaunele albe reprezinta puritatea, lumina si ideea unui spatiu linistitor. S-ar putea sa fie mai predispuse la praf sau pete vizibile, dar scaunele albe au un anumit farmec care le recomanda in diverse birouri si afaceri. Cei care doresc sa adauge lumina intr-un un mediu de birou pot folosi un scaun birou alb ca prim pas catre directia corecta.

De asemenea, des intalnite in birourile directoriale sunt aceste scaune, care dau impresia ca functia persoanei este una de conducere.

  • Negru

Negrul ramane una dintre culorile preferate pentru scaune si alte piese de mobilier de birou. Nu este pretentios, dar poate intuneca putin lumina dintr-un birou. De asemenea poate fi si o culoare recomandata datorita usurintei de intretinere, deoarece praful sau petele nu sunt la fel de vizibile ca pe alte culori. Negrul este, de asemenea, usor de armonizat. Un alt atribut distinct al negrului este faptul ca acesta ramane atemporal. Spre deosebire de alte culori vii, este putin probabil ca negrul sa dispara din cauza schimbarilor de trend.

  • Albastru

Albastrul este recunoscut pentru efectul sau calmant. Scaunele albastre pot fi o optiune excelenta pentru birourile moderne. S-ar putea sa nu functioneze la fel de bine in spatii cu mobilier de epoca. Dar, in acelasi timp, culoarea este cunoscuta pentru reducerea tensiunii arteriale si a respiratiei. Calmeaza si promoveaza increderea si comunicarea. Dupa cum se arata in mai multe studii, albastrul poate spori eficienta si concentrarea.

  • Rosu

Fiind o culoare ce iese foarte usor in evidenta, rosul nu este usor de integrat Intr-un birou. Se stie ca aceasta culoarea creste activitatea undelor cerebrale. In acelasi timp, afecteaza sistemul cardiovascular, deoarece creste ritmul cardiac.

  • Verde

Adesea asociat cu natura, verdele este o culoare grozava de ales pentru spatiile care trebuie sa prinda viata.

  • Maro

Ca una dintre cele mai relaxante culori, aceasta ofera o senzatie de impamantare; maroul este indicat pentru cele mai multe spatii. Reprezinta una dintre alegerile recomandate pentru scaunele care trebuie sa ramana neutre. Scaunele de culoare maro se complementeaza cu alte culori neutre, precum gri. O culoare precum maroul este, de asemenea, una dintre solutiile care sunt populare atunci cand vine vorba de probleme de intretinere, deoarece nu este la fel de greu de intretinut ca celelalte variante mai deschise la culoare.

Scaunul de birou potrivit este primul pas catre o postura mai buna, pentru a avea o productivitate sporita, mai ales cand stai multe ore pe zi la job. Impreuna cu un birou atragator si un spatiu de lucru organizat, poate fi baza unui mediu placut si productiv. Pentru scaune birou moderne, vizitati magazinul online Drimus.