Sfaturi de alegere a unui ceas vintage

Indiferent daca doriti sa cumparati un ceas vintage din motive sentimentale – sa presupunem ca vreti sa aveti un ceas fabricat in anul nasterii dumneavoastra – sau vreti sa faceti o investitie simpla, este indicat sa cunoasteti cateva elemente importante.

1. Nu cumparati fara sa va informati inainte.

Stiu ca este destul de tentant sa faceti o achizitie din impuls atunci cand vedeti un ceas frumos de epoca intr-un magazin de antichitati sau intr-un magazin de ceasuri. Cu toate acestea, exista cateva capcane, pe care uneori nu le cunoaste nici macar vanzatorul. Cand observati ceasuri asemanatoare la preturi foarte mici, uitati-va care sunt diferentele intre ele. Avand acces la internet puteti verifica informatiile online sau puteti cauta modele vintage de colectie in magazinele de ceasuri.

2. Impartasiti bucuria si pasiunea.

Multi colectionari de ceasuri vintage sunt disponibili online si multi dintre acestia impartasesc informatii si experiente utile cu ceilalti utilizatori. Vizitati forumurile, cititi parerile altor persoane.

ceas_vintage
ceas_vintage

3. Contactati producatorul.

Daca doriti sa achizitionati un ceas vintage de colectie si vreti sa fiti sigur asupra valorii sale, puteti contacta producatorul. Multi producatori au arhive bogate in ceea ce priveste ceasurile lansate in trecut.

4. Cautati un ceasornicar care va poate oferi informatii suplimentare si va poate raspunde la intrebari.

Daca acesta va recomanda un model anume, intrebati despre preturi , referinte si daca exista componente de schimb pentru acest model. Reparatiile pentru ceasurile vechi de colectie necesita mult timp, mai ales din cauza ca unele piese sunt dificil de procurat.

5. Gasiti cel mai bun pret.

Cand cumparati un ceas vintage de colectie uneori puteti negocia pretul. Incercati sa obtineti un pret cat mai bun.

Am discutat aici despre ceasurile vintage de colectie, modele care se gasesc mai greu, care pot avea preturi mai mari sau mai mici, in functie de producator, de calitate si de anul aparitiei. Nu stiu cati dintre noi ne permitem sa investim bani, timp si energie intr-o colectie de ceasuri vechi de epoca. Dar stiu ca exista foarte multi pasionati de acest lucru. Daca doriti sa cumparati un astfel de ceas vechi aveti la dispozitie anticariatele, magazinele clasice de obiecte vechi dar si multe magazine online. De asemenea, exista numeroase persoane care isi vand obiectele mai vechi prin anunturi si site-uri de licitatii online. Astfel, puteti gasi oferte foarte interesante si puteti negocia pretul.

Pentru ceasuri noi vintage optiunile sunt si mai mari. Datorita cererii pentru ceasuri vintage, multi producatori au fabricat astfel de modele. Sunt in general preferate de femei si au elemente de epoca (linii diferite, culori pastel, bratari cu modele, fonturi speciale pentru numere).