Vreau sa vad: cel mai mare numar de cinematografe dintr-un multiplex/ megaplex

Exista mai multe dezbateri printre entuziastii filmelor daca un multiplex se transforma in megaplex atunci cand are mai mult de 14 ecrane sau mai mult de 20. Indiferent de situatie, azi ne intereseaza sa gasim cel mai mare numar de ecrane de film din aceeasi cladire.

Cel mai mare numar de ecrane de cinema dintr-un complex

Pentru asta, ne indreptam spre America. Cel mai mare complex cinematografic din lume apartie AMC Ontario si cuprinde 30 de ecrane imense. Toate sub acelasi acoperis. In urma acestui succes, AMS si-a manifestat intentia de a construi mai multe complexe cu 30 de ecrane.

Aproape de acesta se afla Marion Megaplex din Adelaide, Australia de Sud care are 26 de ecrane. El a fost proiectat initial pentru 30 de ecrane, dar a fost modificat pentru a face loc sahurilor din Gold Class si V-Max, pentru ca a fost rebrenduit in Event Cinemas.

Deschis in anul 1998, Kinepolis Madrid se afla pe locul 3 cu cel mai mare complex cinematografic din lume. Are 25 de ecrane uriase sub acelasi acoperis. Fiecare ecran este pregatit pentru 211 – 996 de persoane, iar capacitatea totala depaseste 9000 de spectatori.

Ce tare!!!!!!!!! 9000 de oameni in aceeasi cladire vizionand toate filmele noi. Ce afacere grozava!

AMC Worlds Largest Multiplex Cinema

Kinepolis din Antwerpen, Bruxelles si Valencia dispun de 24 de ecrane cinematografice, fiecare avand o capacitate totala intre 6300 si 8000 de locuri. Exista multe alte complexe cinema similare, dar toate au in jur de 25 -30 de ecrane.

Acum ca ai aflat unde se afla cel mai mare complex cinema din lume poate vei alege la un moment dat sa-l vizitezi. Cu siguranta, este uimitor sa vizionezi un film bun intr-o sale uriasa, pe un ecran imens, alaturi de sute de persoane.

Ai un film preferat pe care ai vrea sa-l vezi in aceste conditii?