Am nevoie de filtru de apa in casa?

Toata lumea cauta noi modalitati prin care sa-si imbunatateasca sanatatea. Si eu la fel. Ca apa care curge la robinet in Bucuresti nu e potabila asta stim cu totii. De aceea caram sticle intregi de 5 litri din supermarketuri.

Exista vreo alternativa?

Ce spuneti de filtrul de apa?

M-am gandit ca e momentul sa reflectez mai bine la modul in care este filtrata apa si daca am nevoie de un astfel de filtru (care nu e atat de costisitor) pentru robinet. Daca locuiesti in Bucuresti  sau in alt oras poate ar trebui sa-ti pui si tu un semn de intrebare inainte de a te indrepta cu ceasca spre chiuveta.

Ce este un sistem de filtrare a apei?

In forma sa cea mai simpla, un filtru de apa ajuta la decontaminarea apei fie prin folosirea unei bariere fizice, a unui proces chimic sau a unui proces biologic. Peste tot in lume oamenii folosesc sisteme de filtrare a apei din diferite motive si exista zeci de beneficii ale filtrarii apei proprii. De exemplu, poti folosi filtru de apa pentru eliminarea contaminantilor de clor si a bacteriilor, pentru un miros mai bun al apei (chiar daca apa nu trebuie sa aiba miros ca sa fie buna de baut). Filtrele sunt utile si pentru indepartarea plumbului din apa de baut imediat inainte de consum, eliminand astfel riscul de a introduce o substanta nociva in corp.

Un alt avantaj al sistemelor de filtrare a apei este fapul ca acestea ofera apa curata fara necesitatea de a plati mult pe apa imbuteliata la sticle din plastic (din punct de vedere ecologic, aceasta este o optiune mult mai buna).

In general consumul de apa curata poate contribui la protejarea organismului impotriva bolilor si a unei stari de sanatate mai buna. Apa filtrata reduce riscul bolilor gastro-intestinale cu peste 33%, sustine o dezvoltare corespunzatoare a sistemului imunitar la copii. Actioneaza ca ultima linie de aparare impotriva a 2100 de toxine cunoscute din apa potabila. Reduce riscul de cancer.

Exista mai multe tipuri de filtre de apa care se folosesc in mod uzual: fiecare cu functiile si mecanismele sale, dar toate servesc aceluiasi scop – curatarea apei pentru a asigura o apa sanatoasa si sigura. Am vazut ca cele mai ieftine elemente de filtrare sunt in jur de 40 – 50 lei, dar cele mai sofisticate sar bine de 100 de lei.

Ma gandesc serios sa-mi cumpar un astfel de filtru de apa. Voi folositi deja unul? Observati vreo diferenta?