Aquaman – 3 lucruri pe care le intelegem din trailer

Creat de Paul Norris si Mort Weisinger in 1941, personajul a asteptat 77 de ani sa-si creeze propriul film de lung metraj. Chiar daca Jason Mamoa pare diferit de aspectul original al lui Arthur, multe trasaturi distinctive ale personajului vor fi conturate cu scop cinematografic.

A meritat asteptarea? Haideti sa aruncam o privire peste ceea ce observam in urma vizionarii trailerului.

  1. Filmul nu se teme de reputatia lui Aquaman in media

Timp de zeci de ani Aquaman a incasat o multime de glume in media. O campanie publicitara Cartoon Network il intruchipa chiar ca tipul de la birou de care ceilalti eroi radeau. De ce nu? Eroul este bine cunoscut pentru abiliatile deosebite de a vorbi cu pestii – initial in propriile limbi in timpul aventurilor sale timpurii de Aur. Dar dupa cum arata trailerul, capacitatea de a ordona rechinilor, manturilor si altor creaturi frumoase – dar moarte – adesea regasite in acvarii, are cu siguranta avantaje. Adevarata veneratie a puterii sale ar trebui sa fie evidenta.

  1. Arthur provine din doua lumi.

O trasatura cheie a lui Arthur este faptul ca se trage din doua lumi: el face parte din Atlantean si locuieste la suprafata. Si asemenea oamenilor multi etnici, lui nu ii este foarte clar in ce cultura se situeaza (mai mult). De aceea el evita Atlantida. Este doar o chestiune de timp pentru ca cele doua lumi sa se ciocneasca si sa fie fortat sa-si gaseasca locul printre ele.

  1. Il va provoca pe Orm ca sa urce la tron.

Provocarea cu care se confrunta in Atlantis tine de fratele sau vitreg Orm (interpretat de Patrick Wilson), cunoscut in benzile desenate ca si Ocean Master. Orm si Arthur au aceeasi mama – pe Atlanna (interpretata de Nicole Kidman). Iar Orm isi anunta intentiile de a invada uscatul ca si conducator al Atlantidei cand batranul rege se imbolnaveste. Rivalitatea dintre frati se va manifesta atuncic and Arthur va sparge uscatul pentru a-si revendica tronul.

Aquaman va fi lansat pe 14 decembrie 2018 in UK si cu siguranta va ajunge rapid in cinematografele din Romania. Pe tine te-a convins trailerul?