Brichete – tipuri si moduri de functionare

In brichetele pe benzina exista un fir realizat din bumbac care absoarbe benzina, numit fitil. Rotita de frecare si silexul aprind cele mai mici parti ale benzinei, care ard ca o flacara.

Brichetele pe benzina sunt disponibile comercial sub forma de modele semi-automate si manuale.

In varianta manuala, utilizatorul trebuie sa deschida capacul si sa actioneze rotita separat. Brichetele semi-automate pe benzina au roti de frecare incorporate in capac care functioneaza automat la deschidere.

Cu ambele tipuri de brichete, focul se stinge cand capacul este inchis. Brichetele cu gaz sunt structuri simple, care contin un rezervor de gaz.

Aceste tipuri de brichete sunt mici si reincarcabile. Pentru a crea foc, acestea sunt actionate cu ajutorul rotitei si apasarea butonului.

Bricheta Zippo

Aceasta bricheta este cel mai important si mai cunoscut produs al companiei americane Zippo Manufacturing Company din statul Pennsylvania, care a fost fondata in 1932 de antreprenorul George Grant Blaisdell – marca insasi a inceput sa vanda brichete in 1933.

Bricheta Zippo se caracterizeaza mai ales prin felul special in care sunt fabricate carcasele, utilizand in special aliaje de alama, cupru si crom-nichel, precum si statutul unui adevarat artefact masculin, dupa ce au fost utilizate de soldati in timpul razboaielor.

Sunt printre atributele preferate ale multor oameni celebri. In 2007, compania Zippo Manufacturing Company si-a sarbatorit cei 75 de ani. Pana atunci, conform estimarilor lor, au fost produse peste 450 de milioane de brichete Zippo.

Bricheta Zippo cunoscuta in toata lumea, este aleasa de fumatori si colectionari avizi, adepti ai unui stil de viata activ si fanii sporturilor extreme.

Toata lumea stie ca Zippo este cea mai fiabila bricheta care functioneaza chiar si pe vant puternic, datorita capacului rezistent la vant.

Bricheta electrica

Bricheta electrica nu produce flacara deschisa. Brichetele electrice folosesc un filament alimentat de o baterie reincarcabila.

Datorita comutatorului integrat in mecanismul de blocare, aceasta se aprinde dupa deschiderea brichetei.

Pentru ca o astfel de bricheta sa functioneze, este conectata la o sursa de alimentare, iar la apasarea unui buton va aparea o scanteie.

Acest tip de bricheta are avantajele sale, de exemplu, are o durata de viata destul de lunga si este usor de utilizat.

Bricheta personalizata

Datorita diverselor optiuni de design, exista si bricheta personalizata care poate fi tiparita si utilizata ca sursa utila de foc, ideala ca articol promotional si pentru cadouri.

Sub forma de cadou, bricheta personalizata transmite mesaje multimilor mari la targurile comerciale si alte evenimente.

In viata de zi cu zi, acesti asistenti practici comunica mesajele publicitare frecvent si pe termen lung.

Daca aceste informatii sunt combinate cu functii deosebit de utile, se obtine o imagine pozitiva care este perceputa mai bine de utilizator.

Brichetele cu forme speciale sau functii suplimentare sunt, de asemenea, potrivite pentru a fi personalizate.

De exemplu, brichetele cu deschizatori de sticle integrate, pot fi gasite in cadouri promotionale in lazile de bere.

Bricheta personalizata, cum ar fi Zippo cu gravuri de nume, este un cadou pentru o persoana draga si se adreseaza emotional destinatarului cu functii utile in forme placute.

Bricheta auto

Brichetele auto sunt utilizate in masini, rulote, motociclete sau camioane pentru a aprinde o tigara in interiorul vehiculului, de exemplu. Pentru utilizarea intentionata initial, o parte exterioara este presata in priza, in care firul este incalzit.

Aceasta parte apare din nou la presiunea arcului, la atingerea temperaturii de functionare. Apoi, poti scoate aceasta parte si poti aprinde o tigara cu ea.

Versiunile difera in ceea ce priveste tensiunea continua de 6 sau 12 volti. Priza de la bord poate fi comutata prin contact sau alimentata direct din baterie.

Cum se incarca o bricheta?

La un moment dat, rezervorul fiecarei brichete reincarcabile se va epuiza. Iata cum sa incarci bricheta in mod corect si sigur:

Aplica presiune pe cartus timp de aproximativ 15 secunde. Asigura-te ca adaptorul este asezat ferm pe supapa de umplere in acest timp. Apasa pe tragaci.

Daca auzi ca gazul scapa, incarcarea a fost efectuata. Daca nu auzi nimic, reintrodu adaptorul si incearca din nou. Daca totul a mers bine, lasa bricheta pana cand a revenit la temperatura camerei.