Cate locuri are cel mai mare cinematograf din lume?

Spune drept: ti-ai placea mai degraba sa vezi un film singur acasa, cu prietenii apropiati la un cinema – de dimensiuni normale, sau sa te indrepti spre cinematograful cu cea mai mare capacitate de locuri din lum alaturi de sute de alte persoane?

S-ar putea sa te cuprinda o oarecare stanjeneala cand sute de ochi se vor atinti asupra ta si a telefonului uitat pe sonerie. Sau vei auzi un zgomot lung de rontaieli de popcorn; cu toata lumea isi deschide punga de chipsuri, zgomotele de la vibratiile telefoanelor etc. Cu siguranta experienta va fi una inedita.

Am fost si eu curios sa aflu care este cinematograful cu cele mai multe locuri din lume si mai exact cati spectatori poate gazdui.

Inainte de a va spune numele cinematografului, trebuie sa fac o clarificare. Exista persoane care iau in considerare numarul de locuri dintr-un multiplex sau megaplex. Nu e cazul aici. Acum vorbim strict de cea mai mare capacitate de locuri in fata unui singur ecran. Vorbim despre spectatori care stau in aceeasi incapere, urmarind acelasi film.

Si cred ca l-am gasit. In mod surprinzator sau nu acesta se afla in Australia, la Melbourne.

Cea mai mare capacitate de locuri de cinema se afla la Astor Theatre si are 1150 de locuri.

The Astor Theatre Largest Capacity Cinema

Astor Theatre functioneaza inca de la deschiderea sa din 1936 si este ultimul cinema de acest gen din Melbourne. Asta nu e tot. Capacitatea sa totala a fost de inca 550 de locuri la deshcidere, fiind deci pregatit sa gazduiasca 1700 de pasionati de filme. Cu toate acestea, din cauza renovarilor recente, a fost necesarea reducerea capacitatii de locuri.

Nu ti se pare ca Astor Theatre arata exact ca teatrul din scena regelui Kong? Mie asa imi pare.

Urmatorul cinema cu o capacitate impresionanta de locuri este TCL Chinese Theatre –  primul si singurul ecran IMAX de la Hollywood – are 932 de locuri personalizate, tapitate in catifea rosie.

Ti-ar placea sa pasesti in aceste cinematografe? Ar fi minunat sa vezi un film cu 1000 de prieteni. Dar cum ar fi sa-l vezi cu 1000 de straini? Nu multumesc!