Ce fac eu cu smartwatch-ul?

In societatea atat de tehnologizata de azi, smartwatch-urile sunt inca la moda si au devenit un gadget in miscare. Pot fi folosite pentru varii scopuri. In continuare iti arat ce fac eu cu smartwatch-ul si de ce imi este (sau nu prea) util.

  • Primesc notificari direct pe smartwatch. Astfel este mai usor sa citesc mesajele direct pe ecranul de la incheietura mainii decat sa scot telefonul din buzunar. Desigur, aceste situatii sunt destul de rare pentru ca in general prefer ecranul mare al telefonului. Dar daca esti in metrou sa zicem sau conduci, in loc sa-ti cauti telefonul prin buzunare, sa-l expui sau sa-ti distragi atentia de la drum incercand sa vezi exact unde ti-ai pus telefonul (daca nu esti extrem de organizat si il asezi pe speaker-ul masinii), atunci un smartphone poate fi de ajutor. E altceva. In anumite circumstante iti poate simplifica putin viata.
  • Menajez bateria telefonului. Daca nu am prea multa baterie ramasa la telefon obisnuiesc sa verific smartwatch-ul pentru a „cruta” si a prelungi cat mai mult autonomia la telefon (mai ales daca stiu ca trebuie sa primesc un apel important).
  • Fitness. Nu ma laud ca merg la sala regulat sau ca fac exercitii cat cuprinde ca sa ma mentin in forma. Pe de alta parte, am noroc si de un organism bun, ascultator. Nu-mi prea face probleme. Dar apreciez functiile fitness prezente pe smartwatch-ul pe care il folosesc. E interesant sa aflu cati pasi fac in fiecare zi, sa-mi stabilesc niste obiective si sa stiu ca le pot atinge. De exemplu in weekend obiesnuiesc sa ies dimineata cu bicicleta si atunci pot sa-mi monitorizez mai usor performantele cu ajutorul ceasului smart. Nu stiu de ce, dar am impresia ca fetele sunt in general si mai incantate de functiile fitness prezente pe ceasurile inteligente. Eu apreciez de asemenea faptul ca pot sa-mi monitorizez ritmul cardiac, somnul si alte caracteristici sensibile la senzori.
  • Mai multa flexibilitate. Cand sunt in miscare in oras, smartwatch-ul devine companionul de care am nevoie. Ce fac mai exact? Il conectez la telefonul smart si apoi il accesez prin telefon. Acest lucru ma ajuta sa-mi indeplinesc mai usor sarcinile de serviciu, fara sa am in permanenta telefonul asupra mea.
  • Ascult muzica. Modelul pe care il am are functie de player si imi permite sa ascult muzica de pe telefonul din buzunar. Daca vreau sa dau skip la o melodie, pur si simplu folosesc smartwatch-ul, fara sa mai scot telefonul din buzunar. Poate parea destul de ciudat, dar dupa ce te obisnuiesc cu lucrurile acestea iti dai seama cat sunt de utile si cat iti simplifica existenta.

Tu ai un smartwatch? La ce il folosesti de obicei?