Cele mai bune idei de amenajare a unui birou acasa

Desi nu este posibil in toate domeniile de activitate, in multe domenii lucratul de acasa devine foarte raspandit si de aceea este necesar sa se creeze un spatiu organizat pentru amenajarea unui birou la domiciliu.

Spatiul de lucru ideal are lumina naturala, un birou de dimensiuni suficiente si un scaun confortabil, de preferinta ergonomic.

Dar pe langa mobilierul de baza, adica o banala masa si un scaun, ar trebui sa existe, pentru o mai buna productivitate, un mobilier cu suficient spatiu de depozitare cu sertare si/sau rafturi si materiale de organizare pentru a pastra totul la locul sau si pentru a mentine o estetica linistita.

In continuare iti prezentam cateva sfaturi despre cum sa iti amenajezi un birou la tine acasa pentru a te ajuta sa te concentrezi asupra muncii in timpul zilei si astfel sa devii mult mai productiv.

Investeste intr-un scaun de calitate

E uimitor cate schimbari poate aduce in viata ta un scaun de birou confortabil. Coloana ta va sta mereu dreapta, muschii lombari vor fi mereu intariti de un suport, gatul va primi si el sustinere, iar picioarele iti vor fi mereu relaxate.

Iar daca subiectul sanatatii este mai disputat in aceasta perioada mai mult ca oricand, probabil nu mai este nevoie sa iti repetam cat poate fi de importanta, mai ales pe masura ce inaintezi in varsta.

Daca te intrebai cum alegi cel mai bun scaun de birou, iti vom spune ca acesta trebuie sa fie cat mai inalt in partea spatarului si cat mai moale in partea sezutului.

Cele mai potrivite scaune de birou sunt cele care sunt create pentru gaming sau cele care se apropie cel mai mult de acel design.

Nu iti recomandam sa apelezi la varianta pielii ecologice cand vine vorba de tapiteria unui scaun de birou, pentru ca textura acesteia te poate face sa transpiri in exces, mai ales ca sezonul cald este acum aproape.

Foloseste doua monitoare

Va fi o superputere de care te vei putea folosi pentru a termina cu o viteza fantastica toate task-urile pe care va trebui sa le bifezi intr-o saptamana de lucru.

Fie ca scrii, desenezi, faci research sau codezi, un al doilea monitor iti poate dubla viteza de munca, deci injumatati timpul petrecut la calculator.

De asemenea, aplicarea acestui pont te va ajuta la multitasking, pentru ca vei putea face mai multe lucruri simultan.

Totodata, te va scuti de browsere cu zeci de site-uri sau aplicatii deschise simultan. Iti recomandam sa folosesti un monitor la fel ca cel pe care lucrai initial, cel mult asemanator din punct de vedere al specificatiilor si fidelitatii.

Ia in considerare utilizarea unui birou inalt

S-a studiat si s-a dovedit suficient de mult ca statul in sezut pentru perioade prelungite de timp este daunator pentru sanatate. Asa se explica de ce noua generatie de angajati adopta birourile inalte.

Un birou inalt (standing desk) este exact ceea ce crezi ca este: un birou inalt la care lucrezi in picioare. Cele mai multe dintre aceste birouri sunt reglabile in inaltime, adica il poti configura in functie de necesitati.

Un astfel de birou nu iti va transforma in mod magic sanatatea, dar iti va imbunatati productivitatea, concentrarea si sanatatea inimii.

Daca ai impresia ca locuinta ta are deja suficienta mobila sau daca nu esti dispus sa cumperi un birou inalt,ia in considerare posibilitatea de a incerca o masuta pentru laptop reglabila.

Aceste masute reglabile pot fi, de asemenea, ajustabile in inaltime si sunt adesea mai putin costisitoare. De asemenea, acestea iti permit sa transformi orice suprafata intr-un standing desk.

Dupa cum se poate vedea, acestea sunt doar cateva mici idei productive. Alegerea decorului potrivit, instalarea unui iluminat ambiental si mentinerea unui spatiu de lucru curat te vor ajuta sa lucrezi mai mult, mai eficient si mai bine.