De ce mi-am vandut tableta?

Pentru ca nu mai am nevoie de ea. In 2018, cand avem telefoane cu display generos la discretie si laptopuri miniaturizate, ce rost mai are o tableta?

Au trecut cativa ani de cand Steve Jobs a lansat iPad-ul original. Intre timp, tot mai multe gadgeturi au patruns pe piata mobile si IT din intreaga lume. Pe de alta parte si tabletele au inceput sa fie tot mai diversificate – ca forma, scop si sistem de operare suportat. Dar multi care au facut greseala de a-si cumpara o tableta au ajuns destul de repede la concluzia ca aceasta nu este atat de utile. Cel putin la mine asa s-a intamplat. Multi critici sunt deja de parere ca nimeni nu are cu adevarat azi nevoie de o tableta.

Tabletele si-au pierdut din portabilitate si utilitate

Cand tabletele au devenit prima data foarte populare, ele erau ceva diferit de ce exista pe piata. Era diferite de telefoane si laptopuri – de aceea au fost destul de bine primite la inceput. La acea vreme erau mult mai portabile si receptive decat laptopurile, si pe de alta parte mult mai mari si mai usor de folosit decat telefoanele cu ecran mic. Astazi, toate aceste lucruri s-au schimbat. Un smartphone cu ecran lat si cu  baterie robusta poate fi tot ce ai nevoie sa vezi o emisiune pe Netflix sau pentru a citi stirile. Apoi un laptop usor si portabil nu este foarte mare de o tableta medie.

Un alt motiv pentru care am considerat ca nu mai am nevoie de tableta, tine de numarul de dispozitive pe care le detin, de a caror intretinere ma ocul si pe care le port cu mine. Am nevoie de un dispozitiv de buzunar si unul „de geanta”. Cel de buzunar categoric ramane smartphone-ul, iar pentru cel de buzunar atribui rolul laptopului. Un laptop este un dispozitiv complet echipat care poate rula programe soft cu resurse intensive, pot sa creez si sa editez documente, am o tastatura normala la dispozitie si pot sa profit de tot ce imi ofera internetul.

Prin urmare, in ecuatia asta tableta este in plus. Voi inca mai folositi tableta?