De ce sunt eu fan Dell?

Buna intrebare. Probabil pentru ca asa am pasit in lumea asta IT – cu Dell la brat. Primul meu calculator un Pentium din vremuri antice a fost un Dell. Primul monitor a fost tot Dell. Am avut la un moment dat si un monitor Dell CRT de 21 de inch  … un urias greu care ma mir ca nu mi-a rupt biroul. Am prins o vreme cand toata lumea era innebunita dupa acest brand si intre noi toti stiam ca Dell face unele din cele mai fiabile echipamente.

Dupa ce am renuntat la vechiul pc, am ramas chitit pe Dell asa ca urmatorul calculator a fost tot semnat de acest brand. Deja era ceva mai rasarit si imi placea ca pot sa joc cate ceva pe el; era tower si avea o placa video AGP de 256.

Si evident ca nu m-am oprit aici. S-au mai perindat prin casa mea mai multe monitoare, calculatoare si laptopuri Dell iar in prezent constat ca uimire ca am ramas blocat pe marca asta…. ori e din cauza reminescentelor adanci care rezulta din primele mele interactiuni cu un pc, ori sunt mai conservator decat pare la prima vedere.

Din pacate trebuie sa spun ca am observat cum Dell si-a mai pierdut din notorietate in ultimii ani. Chiar daca a ramas un brand specializat pe nisa de echipamente fiabile, personal mi se pare ca nu mai da acelasi randament cu care si-a convins fanii acum cativa zeci de ani. Desigur exista cateva exceptii, cum ar fi exemplarele Alienware, varful lor de productie, gama dedicata gamerilor, absolut spectaculoasa.

Avand in vedere toate acestea in ultima vreme ma bate tot gandesc ca vreau sa-mi iau un laptop mai performant si cel mai probabil de data aceasta nu va mai fi tot Dell. Vreau sa spun pauza Windows-ului (mai ales Windows 10 care mi-a cam mancat nervii) si sa incerc o abordare mai pretentioasa – Apple.

Voi va mai aduceti aminte ce brand a fost primul calculator sau laptop cu care ati luat contact?