e-Bike versus e-Trotineta: Ce am ales eu?

In acest post iti explic in detaliu doua motive pentru care sa alegi o trotineta electrica in loc de o bicicleta electrica

Cei care ma urmaresc pe blog stiu ca mi-am cumparat recent o trotineta electrica. Initial am vrut sa optez pentru o bicicleta electrica, iar in continuare va povestesc de ce am renuntat totusi la aceasta idee (nu, nu pentru ca nu stiu sa merg pe bicicleta).

Dimensiune

Din acest punct de vedere am o teorie. Am decis sa lasam masina la o parte si sa ne deplasam cat mai eficient si cat mai practic. Vreau o solutie care sa nu fie o povara zilnica. Trotineta electrica este perfecta pentru acest lucru.

In plus, nu conteaza ce abilitati ai. Trotineta electrica inseamna

– portabilitate

– dimensiuni compacte

– dimensiuni practice.

Ce inseamna mai exact acest lucru sau de ce este de ajutor?

a) O pot depozita in interior.

Pentru ca pot sa-mi parchez trotineta electrica unde vreau, chiar la un metru de mine, automat o sa ma simt mai bine. Cand sunt acasa o pliez si o asez dupa canapea. Nimeni nu vede ce e acolo; nu ramane in picioarele mele si nu ma deranjeaza.

In plus, cand merg la lucru nu trebuie sa ma gandesc daca si unde voi gasi un loc de parcare pentru bicicleta sau masina. Trotineta se poate plia in cateva secunde si o pot lua la mine in birou sau sub birou. Asta este tot.

b) Pot sa o transport usor in metrou/ masina/ autobuz

Cum ar fi sa iei cu tine bicicleta electrica? Mult mai complicat. Eu obisnuiesc sa plec cu bicicleta la munte si imi ia destul de mult sa o inalt si sa o fixez bine cu sisteme speciala. In schimb, trotineta electrica pliata merge de minune in interior, in portbagaj.

Acelasi lucru este valabil si atunci cand vorbim despre autobuze sau metrou. E mai greu daca nu imposibil sa intrati cu o bicicleta electrica in mijloacele de transport public. In schimb, trotineta se poate plia in cateva secunde si e usor de manevrat.

 

Greutate

Iata aici un lucru notabil. Una din cele mai importante caracteristici ce diferentiaza bicicleta electrica de trotineta electrica este greutatea. Trotinetele electrice au in jur de 10 – 12 kg, o greutate dificil de gasit la o bicicleta electrica.

Automat o greutate mai mare inseamna mai multa putere. Cu alte cuvinte, daca vrei sa-ti cari companionul electric pe scari sau in masina, cu siguranta nu te incanta faptul ca vei transpira dupa doua minute. Poate ca unor persoane nu le pasa atat de mult de greutate la prima vedere …dar va garantez ca se simte diferenta intre o trotineta usoara si o bicicleta electrica greoaie. Cele mai multe persoane vor sa-si transporte trotineta fara sa-si rupa spatele daca trebuie sa urce pana la etajul 2 sau dupa 10 zile de pus/ scos din portbagaj.

Credeti-ma: greutatea conteaza!