GPS de pe smartphone sau GPS GPS?

Pentru mine GPS-ul este o inventie super utila. Desigur, nu doar pentru mine. Dezvoltarea acestui sistem de navigatie a reprezentat un boom si un avantaj extraordinar pentru omenire, soferi si alte persoane care au nevoie de o orientare cat mai coerenta.

Am vazut ca una din cele mai dese intrebari legate de folosirea unui GPS este daca sa te multumesti cu cei defaul pe care il ai pe smartphone sau daca sa investesti intr-un GPS adevarat, de sine statator.

Personal am ales sa-mi cumpar un GPS si sa nu mai incurc cu folosirea navigatiei de pe smartphone. Desigur, cand nu sunt in masina sau ma joc „de-a orientarea” printr-un oras nou, scot smartphone-ul din buzunar si deschid aplicatia. Dar la volan intotdeauna ma bazez pe „GPS-ul GPS”. E mult mai comod si mai sigur din punctul meu de vedere. Plus ca se vede mai bine. Ecranul este mai mare in comparatie cu cel al telefonului. Smartphone-ul il rezerv strict pentru apeluri iar GPS-ul isi vede in orice clipa de treaba lui. Nu sunt distras de la trafic si lucrurile merg struna. Din acest motiv recomand folosirea unui GPS in loc de aplicatia de navigatie auto existenta pe orice smartphone ultra-modern.

Cat costa GPS-urile auto?

Daca vrei sa-ti cumperi un GPS preturile variaza intre 200 de lei si 4000 de lei. Diferentele sunt notabile, dar daca ai un buget limitat un GPS de 200 – 300 de lei o sa te multumeasca in cea mai mare parte.

Ce GPS auto folosesc eu?

Pentru masina folosesc sistem de navigatie TomTom GO 6100 World, Ecran Tactil 6″, 8GB Flash, Actualizari pe viata a hartilor, Sim&Data, Harta Full Europa. Sunt foarte incantat de el. Mai plec din Romania si pot spune ca ma pot baza pe fidelitatea si coerenta hartilor aproape in orice moment. In plus am acces la informatii din trafic, il pot controla din voce sau prin atingere, am acces facil la detaliile traseului, il pot prinde super rapid cu un sistem de fixare magnetic. Nu e de lepadat nici faptul ca are aistenta de ghidare pentru banda de rulare, ceea ce ma ajuta utilizatorul sa vizualizeze mai clar si in timp real banda pe care trebuie sa se pozitioneze pentru a urmari traseul stabilit.

 

Tu folosesti GPS-ul de pe smartphone sau nu? Cat de multumit esti de acesta?