Pompa cu ejector 1500 w pentru un sistem performant de alimentare cu apa

Pompa cu ejector 1500 W este o pompa electrica centrifuga echipata cu un ejector de la distanta. Acesta din urma este un dispozitiv special, datorita caruia se realizeaza acceleratia fluxului de apa. Ca urmare, volumul de apa care intra in sistemul de apa creste. Pompa cu ejector 1500 W este folosita pentru furnizarea apei:

 • din rezervoarele deschise;
 • din puturi;
 • pentru irigarea unei gradini (poate fi folosita ca pompa pentru irigarea dintr-un rau);
 • pentru sisteme de irigare prin picurare;
 • pentru sisteme de crestere a presiunii etc.

Ce este pompa suprafata de mare adancime

Pompa suprafata de mare adancime este semnificativ superioara in ceea ce priveste eficienta pompelor centrifuge conventionale de aceeasi capacitate. Acestea sunt realizate cu un cap mai mare, precum si cu o adancime de aspiratie de pana la 30 de metri. Un alt avantaj al acestor pompe este consumul lor economic de energie. Atunci cand achizitionezi pompe cu un ejector, este important sa acorzi atentie urmatoarelor caracteristici:

 • tiraj maxim;
 • presiune maxima;
 • putere;
 • tensiunea nominala.

Electropompa cu ejector de mare adancime

Producatorii sunt gata sa ofere un alt tip de electropompa de ridicare a apei din puturile subtiri cu un diametru de 100 mm de la o adancime de pana la 30 m. O astfel de electropompa este o statie de pompare cu un ejector special de mici dimensiuni. In functie de caracteristicile hidrodinamice individuale ale putului, cum ar fi diametrul putului, inaltimea de aspiratie si puterea pompei, electropompa este o solutie in masura sa ofere performante de iesire. Performanta electropompei cu un ejector special exterior este suficienta pentru o casa de la tara, iar in cazul in care sarcina maxima pe sistemul de alimentare depaseste capacitatea unitatii de pompare, problema poate fi rezolvata prin tamponarea presiunii sau a bateriei de apa.

Pompa cu ejector – Principiul de functionare

In esenta, o pompa cu ejector este un dispozitiv in care energia miscarii unui mediu care se deplaseaza cu viteza mare, este transferata intr-un un alt mediu. Astfel, principiul functionarii pompei cu ejector se bazeaza pe legea Bernoulli: daca se creeaza o presiune redusa a unui mediu in sectiunea de ingustare a conductei, acest lucru va provoca aspiratia in fluxul format al unui alt mediu si transferul acestuia din punctul de aspiratie. Un astfel de dispozitiv este necesar proprietarilor de case de la tara si cabane, in procesul de amenajare a unui sistem autonom de alimentare cu apa. Sursa de apa intr-un astfel de sistem, de regula, este un put forat, al carui fluid nu trebuie doar ridicat la suprafata, ci si transportat prin conducta.

Aspiratie apa cu ajutorul ejectorului conectat

Efectul de auto-amorsare se obtine datorita ejectorului instalat in carcasa pompei. Doar o parte din alimentarea totala generata de rotorul de tip centrifugal inchis, este trimisa la conducta de refulare, iar partea ramasa este reciclata cu ajutorul unui ejector, care, atunci cand este conectat la camera de aspiratie apa, creeaza un vid necesar pentru auto-amorsare. La prima pornire, este suficient sa umpli carcasa pompei cu apa, sa umpli conducta de aspiratie apa si sa indepartezi pungile de aer posibile.

Pompa submersibila 1500 W

Avantajele unei pompe submersibile de 1500 W sunt urmatoarele:

 • Functionarea continua a unei pompe submersibile 1500 W face sa fie practic insensibila la prezenta (chiar semnificativa) de aer in lichidul pompat.
 • Inaltimea gabaritului este mare, de pana la 30 de metri.
 • Pompa submersibila este furnizata pre-asamblata si gata sa fie conectata la un sistem de constructii rezidentiale.
 • Ofera fiabilitate, siguranta, costuri reduse si costuri de operare reduse si, nu in ultimul rand, usurinta de instalare.