Prima casa ? Iata ce aspecte nu trebuie sa omiti.

Cu totii ne entuziasmam atunci cand vedem ca visul nostru de casa noua prinde viata. Mica sau mare, cu un singur dormitor sau mai multe, acasa e locul unde simti sa apartii intru totul si unde relaxarea este mai asteptata ca niciodata.

Insa e bine sa nu lasi loc de imperfectiuni care-ti pot schimba starea de spirit si care-ti afecteaza fericirea. De aceea, fie ca alegi sa-ti construiesti o casa de la zero, fie ca achizitionezi o casa veche sau aparent noua ce necesita modernizare si adaptare dupa propriul plac, adu-ti aminte intotdeauna de aceste aspecte care iti va transforma locuinta in caminul mult visat.

Ce aspecte de casa noua nu trebuie sa omiti

  • Tipul ferestrelor

Fereastrele joaca un rol extrem de important pentru confortul tau, atat la nivel fizic, cat si psihic. Ferestrele vechi sau realizate din materiale de o calitate slaba, vandute deseori la un pret extrem de mic, nu doar ca au o durata de viata foarte scurta, dar vin la pachet si cu o serie de dezavantaje. De pilda, materialul din care sunt proiectate isi poate schimba rezistenta si aspectul in scurt timp, fiind astfel nevoit sa investesti suplimentar in altele noi.

Iar daca ferestrele nu sunt de o dimensiune corespunzatoare suprafetei si spatiului, exista riscul unor infiltratii si a unor schimburi termice care se vor resimti in bugetul tau.

De aceeea, la termopane salamander bucuresti ferestrele sunt concepute cu perspectiva si cu orientare spre rezultate, astfel incat orice vis de casa noua sa fie intru tocmai asa cum ti-ai imaginat.

Pe langa aceste aspecte, ferestrele Salamander au si un coeficient de izolare fonica ridicat, astfel incat perioadele de odihna si de relaxare se vor resimti inca din prima clipa de la intrarea in noua casa. Chiar daca ai vecini zgomotosi sau locuiesti intr-o metropola, fie casa este pozitionata in mijlocul unor sisteme de transport galagioase care-ti afecteaza productivitatea si linistea, multumita materialelor si a inchiderii perfect ermetice oferita de ferestrele Salamander poti uita de astfel de deranjamente.

  • Instalatii

Daca instalatiile sunt vechi, riscul producerii unor accidente este mai ridicat. In speta si acest aspect este direct responsabil de siguranta si de confortul tau in noua casa. Sa nu mai spunem si de costurile care ar putea interveni daca te gandesti sa modifici instalatia dupa ce te-ai instalat si ai renovat intreaga casa. Asadar, fie ca inchiriezi o locuinta sau achizitionezi o casa batraneasca, solicita un certificat de eficienta energetica care sa-ti indice eventualele probleme ale instalatiilor sau apeleaza la un specialist pentru o termografie care sa-ti arate calitatea acestora. Astfel vei sti de la bun inceput daca primul pas important de facut este cel de schimbare al instalatiei.

  • Tehnologia

Zilele noastre ne permit sa ne construim si sa ne transformam locuinta intr-un mod neprevazut fata de ceea ce era in urma cu 5 sau zece ani. Astfel, in zilele noastre putem sa optam pentru o casa complet automata si utilata cu dispozitive si cu sisteme intelegente, cat si cu un model simplu, In baza caruia casa sa functioneze cu cele necesare, ca si pana acum.