Stație de încărcare LEKTRI pentru sisteme fotovoltaice

O statie incarcare de înaltă calitate poate face diferența între o experiență optimă și una frustrantă pentru proprietarii acestor vehicule. Printre soluțiile emergente care promit să aducă o contribuție semnificativă în acest spațiu se numără statia de incarcare LEKTRI, concepută să ofere o încărcare eficientă și integrată pentru sistemele fotovoltaice. Această abordare nu numai că optimizează costurile de încărcare a mașinilor electrice, dar contribuie și la promovarea unei forme de energie regenerabilă, completând astfel circuitul sustenabilității.

Articolul nostru evidențiază caracteristicile tehnice ale statiei de incarcare LEKTRI.CO, punctând căile prin care aceasta se distinge de alte statii de incarcare masini electrice de pe piață. De la moduri de încărcare inteligente, care pot maximiza utilizarea energiei solare disponibile, până la facilitățile oferite de aplicația mobilă LEKTRI.CO pentru gestionarea și monitorizarea încărcării, fiecare aspect este analizat pentru a furniza un ghid complet privind această soluție inovativă. Vom discuta, de asemenea, despre modul în care este facilitată integrarea cu sistemul fotovoltaic și despre procesul simplificat de instalare și configurare, oferind toate detaliile necesare pentru a înțelege beneficiile și avantajele pe care o astfel de statii de incarcare masini electrice le aduce proprietarilor de vehicule electrice.

Caracteristici tehnice ale stației LEKTRI.CO

Putere și curent de încărcare

Stația LEKTRI.CO oferă o putere de încărcare de până la 22.2kW, cu un curent reglabil între 6A și 32A. Aceasta permite o încărcare rapidă, de până la 3 ori mai rapidă comparativ cu o priză obișnuită. Reglarea intensității de reîncărcare se poate face ușor prin intermediul aplicației mobile, optimizând utilizarea în funcție de necesități și contractul cu furnizorul de energie.

Conectivitate și montare

Stația este compatibilă cu Wi-Fi și permite utilizatorilor să conecteze dispozitivul la rețelele domestice pentru o gestionare eficientă prin aplicația dedicată. Montarea poate fi realizată atât pe perete, cât și pe un stâlp metalic, fiind inclus un kit de montare pentru ușurința instalării. Conectivitatea extinsă include și integrarea cu sisteme de automatizare a locuinței, precum Google Home sau Amazon Alexa.

Protecții și siguranță

Siguranța este esențială pentru LEKTRI.CO, stația fiind echipată cu detector de scurgeri de curent continuu de 6mA și protecție împotriva supratemperaturii. Clasa de protecție IP54 asigură rezistența la intemperii, iar IK10 conferă o rezistență excelentă la impact. În plus, stația respectă normele IEC pentru siguranța încărcării vehiculelor electrice, oferind o soluție de încărcare sigură și de încredere.

Moduri de încărcare inteligente

Stația LEKTRI.CO oferă trei moduri de încărcare inteligente, fiecare adaptat pentru a maximiza eficiența și sustenabilitatea încărcării vehiculelor electrice, integrând perfect cu sistemele fotovoltaice.

Modul de încărcare Power

Acest mod este conceput pentru a folosi întreaga putere disponibilă pentru o încărcare rapidă. Stația ajustează automat puterea de încărcare pentru a respecta limita stabilită de disjunctoare, asigurând o încărcare eficientă fără a depăși capacitatea sistemului electric.

Modul de încărcare Hybrid

Modul Hybrid permite utilizarea panourilor solare, redirecționând excesul de energie către încărcarea mașinii. În loc să injecteze surplusul în rețea, acest mod ajustează curentul de încărcare astfel încât toată energia suplimentară să fie utilizată pentru încărcare. Dacă nu există un surplus, încărcarea continuă cu curentul minim necesar.

Modul de încărcare Green

Modul Green prioritizează utilizarea energiei verzi. Încărcarea începe doar dacă există un surplus suficient de energie solară. Dacă producția de energie solară scade sub curentul minim de încărcare, încărcarea se pauzează până când este disponibilă din nou energia solară.

Aceste moduri de încărcare inteligente oferă utilizatorilor flexibilitatea de a alege cum să își încarce vehiculele electric într-un mod care să sprijine utilizarea eficientă a resurselor energetice regenerabile.

Integrarea cu sistemul fotovoltaic

Stația LEKTRI.CO incorporează funcții avansate pentru a optimiza utilizarea energiei solare în încărcarea vehiculelor electrice, asigurând o integrare eficientă cu sistemele fotovoltaice. Prin funcția Smart Load Balancing, stația ajustează automat puterea de încărcare în funcție de consumul curent al clădirii și de producția de energie solară, prevenind astfel suprasolicitarea rețelei electrice.

Funcția Smart Load Balancing

Această funcție permite o distribuție inteligentă a sarcinii, optimizând consumul de energie între încărcarea vehiculului electric și alte dispozitive din gospodărie. Prin monitorizarea în timp real, sistemul adaptează fluxul de energie pentru a maximiza eficiența și pentru a reduce costurile.

Senzorul de curent WiFi

Senzorul de curent WiFi integrat în stația LEKTRI.CO permite o monitorizare precisă a consumului de energie solară. Acesta detectează automat producția de energie a panourilor fotovoltaice și ajustează curentul de încărcare, asigurând utilizarea predominantă a energiei regenerabile.

Optimizarea consumului de energie solară LEKTRI.CO

Stația LEKTRI.CO optimizează consumul de energie solară prin prioritizarea încărcării în momentele de vârf ale producției solare. Astfel, vehiculul electric este încărcat în principal cu energie verde, contribuind la reducerea amprentei de carbon și la economisirea semnificativă de costuri pe termen lung.

Aceste tehnologii avansate fac din stația LEKTRI.CO o soluție ideală pentru proprietarii de vehicule electrice care doresc să exploateze la maximum potențialul instalării fotovoltaice, transformând energia solară în kilometri parcurși fără emisii.

Aplicația mobilă LEKTRI.CO

Pentru configurarea și controlul încărcătoarelor LEKTRI, se recomandă utilizarea aplicației LEKTRI.CO, disponibilă pentru Android și iOS. Aceasta poate fi descărcată din Google Play sau App Store, sau accesată prin scanarea unui cod QR. Aplicația facilitează inițial conectarea dispozitivului la rețeaua WiFi. Ulterior, permite accesul și controlul încărcătorului atât local, cât și de la distanță. Odată ce configurarea dispozitivului este completă, încărcătorul va apărea în tabloul de bord al aplicației, unde utilizatorii pot controla încărcarea, puterea de încărcare și pot accesa setările încărcătorului.

Funcționalități principale ale aplicației

Aplicația LEKTRI.CO oferă o gamă variată de funcționalități, inclusiv posibilitatea de a modifica curentul de încărcare după necesități și de a porni sau opri procesul de încărcare de la distanță. Software-ul integrat în aplicație monitorizează utilizarea energiei în clădire și ajustează automat curentul de încărcare pentru a preveni suprasolicitarea.

Setări și personalizare

Utilizatorii pot personaliza setările încărcătorului direct din aplicație, configurându-l astfel încât să răspundă cel mai bine nevoilor lor. Acest lucru include ajustarea setărilor de încărcare și configurarea notificărilor pentru a rămâne mereu informați despre starea încărcării.

Monitorizare și control de la distanță

Aplicația LEKTRI.CO permite utilizatorilor să monitorizeze și să controleze încărcătorul de oriunde s-ar afla. Aceasta oferă o vedere de ansamblu asupra performanței încărcătorului și permite ajustări în timp real, asigurând o utilizare eficientă a resurselor energetice și o încărcare optimizată a vehiculelor electrice.

Instalare și configurare

Procesul de instalare

Instalarea stației de încărcare LEKTRI.CO trebuie efectuată exclusiv de personal certificat, respectând reglementările electrice naționale. Este esențial să se citească cu atenție manualul înainte de instalare, pentru a evita riscurile de electrocutare. Stația trebuie montată vertical, pe un perete rezistent la foc sau pe un stâlp metalic opțional, asigurându-se spațiu suficient în jur pentru întreținere și acces. De asemenea, este crucial să se mențină clasa de protecție IP54, protejând stația împotriva prafului și stropilor de apă.

Configurare inițială

După instalarea fizică, configurarea inițială a stației LEKTRI.CO se realizează prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pentru Android și iOS. Utilizatorii trebuie să conecteze stația la rețeaua WiFi și să urmeze instrucțiunile din aplicație pentru a seta parametrii de încărcare. Aplicația permite ajustarea puterii de încărcare și monitorizarea în timp real a consumului.

Integrare cu sistemul existent

Stația LEKTRI.CO se integrează eficient cu sistemele fotovoltaice existente, ajustând automat puterea de încărcare în funcție de producția de energie solară. Aceasta maximizează utilizarea energiei verzi, contribuind la reducerea costurilor și a emisiilor de CO2. Instalarea trebuie să includă un cablu flexibil, rezistent la flacără și auto-stingător, protejat într-un tub PVC rigid sau flexibil pentru a asigura siguranța și durabilitatea sistemului.