Stii unde este cel mai mare ecran IMAX din lume?

Cel mai mare ecran IMAX din lume

Exista patru titluri atunci cand vorbim despre cel mai mare cinema din lume.

– cel mai mare ecran cinematografic din lume

– cel mai mare ecran IMAX din lume

– cinema cu cel mai mare numar de locuri din lume

– cel mai mare numar de cinematografe dintr-un multiplex

 

Azi vorbim despre cel mai mare ecran IMAX din lume

IMAX inseamna IMAGINE MAXIMA. Acesta ofera o experienta audio si vizuala mult mai imersiva atunci cand vizionezi un film (este impresionant mai ales pentru documentare). Diferenta majora intre ecranele IMAX si ecranele obisnuite se afla in raportul dintre latime si inaltime.

Ecranele IMAX sunt in general mai clare si au un raport de latime si inaltime mai mic, in timp ce cinematografele normale sunt mai late, cu un raport mai mare la inaltime. Ambele au plusuri si minusuri in anumite situatii – depine de tipul de film pe care il urmaresti si de experienta pe care o cauti.

Dar daca ar fi sa vizionezi acelasi film pe un ecran normal sau pe cel mai mare ecran IMAX din lume – pe care l-ai alege? Ai inteles unde bat. Daca ai raspuns ca mine (IMAX oricum) – s-ar putea sa fii curios sa afli unde este cel mai mare ecran IMAX din lume.

Pune crema de soare in bagaje, nu uita ochelarii – trebuie sa faci o calatorie cu avionul in Melbourne, Australia.

Incepand din 2017, cel mai mare ecran IMAX din lume se afla in Muzeul Melbourne. Masoara 32 m latime si 23 m inaltime. Esti surprins? Ar trebui. Ecranul acesta si-a capatat recent titlul de cel mai mare ecran IMAX din lume dupa ce titularul anterior din Sydney a fost inchis pentru renovare.

Ecranul IMAX de la Sydney, mai exact din Darling Harbour era putin mai mare si masura 35.73 m lungime x 29.56 m inaltime. S-a inchis in anul 2016 pentru a fi renovat si urmeaza sa se redeschida in 2019 cu un sistem inovator de proiectie si un ecran ceva mai mic.