Woow!! O sa fii uimit de dimensiunile celui mai mare ecran cinematografic din lume

Cam ce dimensiune crezi ca are cel mai mare ecran cinematografic din lume? 8 metri? 10m? 15 m sau 30 m?

Tine minte raspunsul si hai sa vedem mai departe care este adevarul.

Cel mai mare ecran cinematografic din lume

Sunt sigur ca multi ar dori sa afle acest raspuns.

Inca de la introducerea cinematografelor in 1920, oamenii au fost intotdeauna curiosi sa vada cel mai mare ecran. Daca vrem sa vizionam un film de comedie, horror, drama sau altceva cu siguranta o sa fim interesati de un ecran cat mai mare.

Fapt interesant: Fratii Lumiere au fost primii care au proiectat un film cinematografic publicului in anul 1895. Acum cunoscut ca primul cinematograf din lume, in Salon Indien rula un program de 20 de minute de 10 ori pe zi.

Pentru unii din noi, vizionarea unui film pe cel mai mare ecran cinematografic posibil poate insemna diferenta dintre un lucru interesant si unul cu adevat impresionant.

Din nefericire, cei mai multi dintre noi nu avem acces la cele mai mari ecrane cinema din lume, deci trebuie sa optam pentru cinema-ul din oras.

Cel mai mare ecran din lume se afla in China! Nu in Europa, nu in Statele Unite, nu in Australia. In China, in Suzhou, Jiangsu, mai exact la vest de Shanghai.

Cat de mare este cel mai mare cinematograf din lume?

Masoara 34.6 metri in lungime si 26.6 m latime.

Wow… este intr-adevar impresionant. Este aproape atat de mare cat aripa unui Boeing 737! Suprafata totala a ecranului ajunge la 10367.58 mp. Poti sa-ti imaginezi cum ar fi sa vizionezi filmul tau preferat acolo? Eu as putea sta acolo ore si chiar zile intregi cu gura cascata.

 

Interesant este ca aceasta tara asiatica nu a fost si creatorul celui mai mare ecran cinematografic din lume – l-au importat. A fost construit in Coreea de Sud si a fost adus in China de catre Guangzhou Jinyi Media Corporation in anul 2015. A durat mai bine de o luna pentru a construi toata minunatia asta.

Azi acesta detine titlul de cel mai mare ecran cinematografic din lume.

Pe locul urmator se afla un ecran de 34. mlungime  x 42.7 m inaltime – care este in Seoul, Coreea de Sud.

Ce film ti-ar place sa vezi pe un ecran atat de mare?