M-am dat cu hoverboard-ul? E beton!

Hoverboard-ul pare sa fie gadgetul care i-a innebunit mai ales pe tineri si adolescenti. De fapt sunt si foarte multi adulti indragostiti de senzatia pe care o provoaca. De azi ma numar si eu printre acestia.

Nu, nu mi-am cumparat hoverboard, dar am avut ocazia sa ma dau cu el intr-un parc. Va spun: senzatia este super tare. Initial mi s-a parut ca o sa fie dificil sa invat sa-l controlez, eu fiind obisnuit cu sistemul clasic de la trotineta cu ghidon. Mi se parea destul de complicat sa incerci sa-ti tii echilibrul pe doua roti care se misca in toate partile.

Dar nu e asa. Cred ca au fost suficiente 15 – 20 de minute sa ma acomodez cu el. Acum nu va imaginati ca am facut nu stiu ce salturi sau intoarceri, dar intr-un sfert de ora deja ma puteam deplasa fara nicio problema. Ideea e sa inveti sa-ti controlezi corpul. Initial esti tentat sa te apleci in fata, dar acest lucru nu ajuta deloc. Trebuie sa stai drept.

Mi s-a parut interesant sa aflu ca exista destul de mare incertitudine in ceea ce priveste inventatorul hoverboard-ului (s-au initiat si procese in China pentru acest lucru) si ca primele modele aveau probleme grave de functionare, acestea explodand pur si simplu. Daca dati o simpla cautare pe YouTube veti vedea aceste grozavii luand foc la propriu.

Din fericire, din 2013 cand au inceput sa apara aceste scootere electrice si pana azi, lucrurile s-au imbunatatit foarte mult – cele mai noi modele de hoverboard-uri sunt dotate cu motoare silentioase, puternice, cu roti de 8 sau 10 inch pentru a putea rula si pe suprafete mai putin netede, cu lumini led, bluetooth, boxe incorporate, culori hi-tech etc. Cele mai scumpe ajung pe la 8500 de ron (variantele gen Robin), dar cele cu preturi pamantesti incep de la vreo 600 de lei (desigur versiuni mai simplute).

Dar pe la 900- 1200 de lei poti sa-ti cumperi un hoverboard decent. Dupa ce m-am dat cu exemplarul prietenului meu mai ca as fi tentat de o noua investitie intr-o placa de plutire.

Voi ce spuneti?