Cum mi-am reparat tastele de la laptop?

Vorba vine ca le-am reparat. De fapt ele au sarit (nu , evident ca nu singure) iar eu cu grija le-am pus la loc.

Un lucru e sigur: repunerea tastelor la loc in cadrul unei tastaturi reprezinta un adevarat examen de rabdare. Chiar daca la prima vedere pare foarte simplu, nu este deloc asa. Daca ai mai multe taste sarite de la laptop nici nu are rost sa te chinui sa le pui la loc. Cumpara o tastatura noua si e mai simplu sa o schimbi cu totul decat sa-i schimbi 10 tasta. Iti ia foarte mult timp, procedura cere indemanare cu carul si foarte multa rabdare.

Mai ales daca vreuna din tastele sarite este rupta nu merita sa ramai blocat pe aceeasi tastatura veche. Deci tastele de laptop sunt in general foarte greu de pus la loc. Eu am avut noroc – am avut doar doua taste sarite (mai ca as fi putut sa traiesc si fara pentru, pentru ca nu erau niste taste critice. Cu toate acestea, am zis sa incerc.

Norocul meu a fost ca tastele nu erau rupte. Fiecare tasta are niste cleme de prindere – cel mai adesea acestea sunt confectionate din plastic sau bucati plastifiate de care se prin clemele propriu-zise. Daca nu ai mai inlocuit niciodata alta tasta, cum a fost si cazul meu, iti recomand sa scoti una cu grija.

 

Nu, nu glumesc. Vorbesc serios – daca vrei sa asezi tastele la loc, trebuie sa vezi exact care este sistemul de prindere. Deci eu am scos o alta tasta (eram impacat cu ideea ca va trebui sa cumpar alta tastatura daca experimentul esueaza). Cand am scos-o m-am uitat exact cum era prinsa – era cumva intercalata. Pentru ca vorbim de componente foarte mici si fragile am folosit o penseta (dar la fel de bine merge o surubelnita subtire).

Eu am reusit in cateva minute sa-mi pun la loc tastele sarite de la laptop. In continuare am putut tasta fara absolut nicio problema.

Iti las mai jos si un filmulet care pe mine m-a ajutat foarte mult: