Inregistrezi continut video si videoclipurile nu sunt perfecte? 4 greseli pe care le faci

Inregistrarea de continut video nu a fost niciodata mai simpla. Dar necesita o oarecare abilitate. De multe ori, incepatorii tind sa faca mai multa greseli cand inregistreaza. Acest lucru se vede in videoclipuri neimpresionante, plate, chiar respingatoare pentru spectatori. Stiu, pentru ca si eu am facut la un moment dat aceste greseli inainte de a ma deprinde bine cu camera video.

Iata care sunt acestea

  1. Nu tii camera fixa

Daca aparatul foto nu sta fix in timpul inregistrarii, videoclipul arata rau – neclar; evident nu vei mai putea tine treaza atentia spectatorilor.

De aceea trebuie sa inveti sa tii camera cat ami ferm si constant. Uneori poate fi dificil sau chiar imposibil sa tii camera cu o mana, de aceea poti folosi un trepied sau un suport special de camera.

  1. Calitate audio slaba

Atunci cand calitatea audio este slaba, videoclipul nu arata deloc bine. Acest lucru poate fi influentat si de calitatea mediocra a microfonului incorporat pe majoritatea camerelor video de buget – nu e conceput sa inregistreze sunete de inalta finete.

Presupunand ca intentionezi sa inregistrezi audio simultan cu video, ai nevoie de un microfon extern bun.

  1. Nu iti calibrezi bine camera/ aparatul foto; nu o tii la un nivel corespunzator

Chiar daca videoclipul pe care il faci este aproape perfect din orice unghi, problema aceasta ii poate distrage pe spectatori. Videoclipurile dezechilibrate din acest punct de vedere ii distrag pe privitori. Vestea buna este ca poti sa rezolvi usor aceasta problema. Poti folosi un stand pentru a pastra un nivel corespunzator de inregistrare.

  1. Lumina slaba

Daca nu este suficienta lumina, anumite parti din videoclip pot aparea granulate si defectuoase. Pe de alta parte daca este prea multa lumina directa, atunci vor aparea umbre inestetice, evidentieri si contrast neplacut.

Intelegerea elementelor de baza ale iluminarii este estentiala daca vrei sa inregistrezi videoclipuri bune – trebuie sa observi in orice moment de une vine lumina, cum afecteaza subiectul si cadrul.

Aceste probleme apar cand inregistrezi videoclipuri live. Daca inregistrezi cu screen recorder Windows 10 cum ar fi Movavi Screen Capture Studio – nu trebuie sa-ti mai faci griji.

Fiecare inregistrare vine cu propriul set de provocari.